Polisten cinsel istismar yanıtı: Bu durumlar çok yaşanıyor, para karşılığı kapatılır

Polisten cinsel istismar yanıtı: Bu durumlar çok yaşanıyor, para karşılığı kapatılır
Ağrı'da çocuk istismarı soruşturmasında aile polislerin 'Bu tür durumlar çok yaşanıyor, para karşılığı kapatılıyor' dediğini söyleyip raporda belirtilmesini istedi.

Ağrı’nın Patnos ilçesinde yaklaşık 20 gün önce meydana gelen bir çocuk istismarı vakasında skandal gelişmeler yaşanıyor.

Sakndal zinciri gibi olayda 12 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan Y. Alan adlı bir kişi olayın ortaya çıktığı 28 Ağustos gününden beri yakalanamıyor.

OLAYIN HER TARAFINDAN SKANDAL İDDİLAR ÇIKIYOR

Gazete Fersude'den Hayri Tunç'un haberine göre, mahalle halkı zanlının ailesinin AK Parti üyesi olduğu için AK Parti ilçe başkanı ve mahalle muhtarının olayı örtbas etmeye çalıştığını iddia etti.

Diğer bir skandal ise, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün tutanağına göre soruşturmayı yapan polislerin aileye 'Patnos’ta bu tür durumların çok yaşandığını ve para karşılığında olayların kapatıldığını" söylemesi.

Cinsel istismar sonrasında 28 Ağustos günü çocuğun olayı teyzesine anlatmasıyla sonrası ortaya çıktı. Aile, cinsel istismar olayını polise yansıtmasına rağmen polisin olayın üzerinde ciddi şekilde durmadığı ortaya çıktı. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünün olay ile ilgili tuttuğu tutanakta ise polisin tavrı şu şekilde aktarıldı:

"Emniyete defalarca bildirdiklerini emniyette çalışan personellerin Patnos’ta bu tür durumların çok yaşandığı ve para karşılığında olayların kapatıldığını ifade ettiklerini Bunlarında raporda belirtilmesini istediklerini ifade edilmiştir."

Skasndal ifadelerin sahibi polisler, çocuğa cinsel istismarda bulunan kişiyi halen yakalayamadı.

'ZANLININ AİLESİ AKP'Lİ, MUHTAR VE AKP İLÇE BAŞKANI OLAYI KAPATMAYA ÇALIŞIYOR'

Cinsel istismar olayı ve sonrasıyla ilgili konuşan mahalle halkı, istismar olayının duyulması sonrası mahalle muhtarı ve AKP ilçe başkanının olayı örtbas etmeye çalıştığını iddia etti. Zanlının ailesinin de AKP üyesi olduğunu söyleyen mahalle sakinleri, olayın üstünün kapatılmak istendiğini ifade etti.

HDP: OLAYI TAKİP ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Cinsel istismar olayını ve sonrasındaki skandal gelişmeleri doğrulayan HDP yetkilileri zanlının yakalanıp cezalandırılması için çalışmalar yapıldığını açıkladı. Olayla ilgili açıklama yapan HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, "Failin bulunması ve cezalandırılması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Aynı zamanda kadın cinayetlerinin ve cinsel istismarın giderek arttığını bunun iktidarın politikalarıyla doğrudan ilgili olduğunu sorumlularında iktidar olduğunu, olayı takip etmeye devam edeceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar