Polis ilçe binalarını ablukaya aldı, basın açıklamasına izin vermedi

Polis ilçe binalarını ablukaya aldı, basın açıklamasına izin vermedi
Diyarbakır'ın 4 ilçesinde Suriye’ye yönelik devam eden askeri harekata ilişkin yapılmak istenen basın açıklamalarına izin verilmedi.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK -Türkiye’nin ÖSO ile birlikte Kuzey Suriye’ye yönelik başlattığı askeri harekâta tepkiler sürüyor.  Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, devam eden askeri harekâta ilişkin Kayapınar, Bağlar, Sur ve Yenişehir ilçelerinde HDP milletvekilleri Remziye Tosun, Dersim Dağ, Musa Farisoğulları ve Saliha Aydeniz’in katılımı ile basın açıklaması yapmak istedi.

POLİS İLÇE BİNLARINI ABLUKAYA ALDI

Açıklamanın yapılacağı ilçe binalarının önüne sabahın erken saatlerinde TOMA, Zırhlı araç konuşlandırıldı. İlçe binalarının bulunduğu bölgelere çok sayıda çevik kuvvet polisleri sevk edildi. İlçe binalarına giriş ve çıkışlar polis tarafından tutuldu.   Diyarbakır Valiliği’nin eylem ve etkinlikleri yasakladığını belirten polis, dışarıda açıklama yapmalarına izin vermeyeceklerini bildirdi.

AYDENİZ HASTANEYE KALDIRILDI

Basın açıklamasının yapılacağı ilçelerden olan Bağlar’da gerginlik yaşandı. Açıklama yapmak isteyen gruba polis kalkan, cop ve biber gazıyla müdahale etti. Polisin müdahalesinde HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz’de etkilendi. Fenalık geçirilen Aydeniz, ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Polis, kalkanlarla ilçe binasının girişini kapattı. İlçe binasından çıkışlara izin vermedi.

AÇIKLAMAYA İZİN VERİLMEDİ

Açıklamanın yapılacağı Sur, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinde de benzer durum yaşandı.  Yenişehir ilçe binasının önüne TOMA ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı. Çevik kuvvet bina girişini kalkanları ile kapattı. Tüm yapılan görüşmelere rağmen dışarıda açıklama yapılmasına izin verilmedi. Bunun üzerine ilçe binasında Suriye’ye yönelik devam eden askeri harekâta tepkiler içeren sloganlar atıldı.

KAPI GİRİŞİNDE BİLGİLENDİRME YAPILDI

Uzun bekleyişin ardından HDP Diyarbakır Milletvekili Remzi Tosun ve HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Sadrettin Kaya açıklama yaptı. Polisin engellemede sınır tanımadığını ifade eden Sadrettin Kaya, "Diyarbakır’da 4 merkez ilçede basın açıklaması yapmak istedik. Dışarıdaki görüntüyü gördünüz. Bu savaşlara, bu ölümlere bizi ortak yapmak istediler. Biz buna ortak olmayacağız. Bizim basınla bir araya gelmemize bile müsaade etmediler. Polisin bu tutumunu protesto ediyoruz" dedi. HDP Diyarbakır Milletvekili Remzi Tosun ise Kürtçe açıklama yaptı. 

Öne Çıkanlar