Polis, KHK buluşmasında Erbakan kitaplarına el koydu

Polis, KHK buluşmasında Erbakan kitaplarına el koydu
Ankara'da MG kafede yapılan buluşmaya polis baskın yaptı. Polis bandrolsüz oldukları iddiasıyla Anadolu Gençlik Derneği tarafından çıkarılan dergilerin 'Erbakan özel sayıları'na el koydu.

ARTI GERÇEK- Kanun Hükmünde Kararname ile görevlerinden uzaklaştırılan akademisyenler bugün Ankara'da HDP Genel Merkezi ile Saadet Partisi Genel Merkezi’nde buluşmak istedi.

Akademisyenlerin asıl buluşması dün Ankara'da Yılmaz Güney Kültür Merkezi'nde gerçekleşecekti ancak Ankara Valiliği etkinliği yasakladı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya HDP ve Saadet Partisi'nde buluşmaya gelmek üzere yola çıkan KHK’lilerin HDP’ye girişi engellendi.

Polisin engellemelerine rağmen bir kısım KHK’li binaya girerek etkinliklerini düzenledi bir kısım KhK’li de Saadet Partisi'ne yakın bir kafede bir araya geldi

MG kafede yapılan buluşmaya polisler baskın düzenledi. Polis kafede bandrolsüz oldukları iddiasıyla Anadolu Gençlik Derneği tarafından çıkarılan dergilerin "Erbakan özel sayıları"na el koydu.

Saadet Partili Avukat Ali Aktaş polisin bu tutumunu Twitter hesabından duyurdu. Aktaş "Belki kendilerine bir katkımız olur" diye ironi de yaptı.

Ali Aktaş bir diğer tweet'inde de Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, CHP Milletvekili Gürsel Tekin ve Meclis Başkanı Mustafa Şentop'u etiketleyerek polisin uygulamasına dikkatini çekti: "Ankara Siyasetinin Buluşma Adresi  @MGKitapKahve'in savcılık talimatı denilerek polis tarafından baskına uğratılması ve AG Dergisinin eki olan Erbakan Özel Sayılarına bile el konulması tarihe en hafif ifadeyle ayıp olarak geçecektir. @abdulhamitgul @gurseltekin34 @MustafaSentop" .

    


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar