Polis Lice çarşısına astığı bayrakları gece kaldırdı

Polis Lice çarşısına astığı bayrakları gece kaldırdı
Afrin harekâtı sırasında polis tarafından Lice çarşısına asılan bayraklar, dün gece yine polis tarafından indirildi. Gerekçe ise yaklaşan yerel seçimler.

ARTI GERÇEK- Türkiye’nin geçtiğimiz Şubat ayında  Afrin'e yönelik harekat başlatmasının ardından Diyarbakır’ın Lice ilçe çarşısında bulunan dükkanlara esnafın haberi olmadan bayraklar asılmıştı. Polis tarafından bayrakların asılmasının ardından hükümete yakın medya organlarında, "Lice’den Afrin’e destek" şeklinde haberler yer almıştı.

Şubat ayından bu yana birçok esnaf dükkanlarının üstüne asılan bayrakları indirdi. Ancak sabah kalktıklarında indirilen bayrakların yeniden asıldığını gördü. Şubat ayından bu yana bayraklarla ilgili tartışma devam etti. Esnaf’ın indirdiği bayraklar tekrar polis tarafından asıldı. Bu konu AKP ilçe teşkilatına kadar gitti. Vatandaşın rahatsızlığı yıl boyunca dikkate alınmadı, ta ki yerel seçimler yaklaşana kadar. 

AKP YÖNETİCİLERİ İNDİRİLMESİNİ İSTEDİ

Şubat ayından bu yana indirilmeyen bayraklar, dün gece geç saatlerde polisler tarafından sessizce indirildi. Gerekçe ise ilçe halkı ve çarşı esnafının tepkileri. İddiaya göre, halkın tepkisinin farkında olan AKP ilçe yöneticileri, yaklaşan yerel seçimler öncesinde oy kaybına neden olur gerekçesi ile bayrakların indirilmesini istedi. Bunun üzerine polis gece geç saatlerde astığı bayrakları kaldırdı.
Sabah kalktıklarında bayrakları göremeyen yurttaşlar, bayrakların kaldırılmasını "seçim öncesi hazırlık" diye tanımladı.

Bayrakların AKP ilçe yöneticileri tarafından asıldığını belirten yurttaşlar, "Kendilerinin Lice çarşısında astıkları bayrakları "esnaf kendi isteği ile astı" diye anlattılar. Şimdi de seçimlerde tepki olur diye kaldırıyorlar. Bu hareketle kendilerini yalanlamış oldular" ifadelerini kullandılar.

Öne Çıkanlar