Cinsel saldırı davasında sanık polise iyi hal indirimi

Cinsel saldırı davasında sanık polise iyi hal indirimi
Beylikdüzü'nde görev başındayken ekip otosunda bir kadına cinsel saldırıda bulunan polis, iyi hal indirimi uygulansa da 10 yıl hapis cezasından kurtulamadı.

İstanbul Beylikdüzü'nde geçtiğimiz yıl görev başındayken ekip otosunda bir kadına tasarlayarak cinsel saldırıda bulunan 27 yaşındaki polis S.E. ile ekip otosunda bulunan diğer polis 28 yaşındaki R.Y.'nin yargılandığı dava Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Duruşmada son savunmasını yapan sanık S.E., müşteki ile cinsel ilişkiye girmediğini, böyle bir olayı kensinin de tasvip etmediğini iddia ederek beraatini ve tahliyesini talep etti.

Diğer sanık polis R.Y ise, cinsel ilişki gerçekleşmediğini, olay sırasında olumlu ya da olumsuz bir davranışta bulunmadığını iddia ederek, beraatini talep etti.

BERAAT KARARI VERİLDİ

İfadelerin ardından mahkeme heyeti, kasıt unsurları oluşmadığını belirterek tutuksuz sanık R.Y'nin 'Nitelikli cinsel saldırı suçuna yardım' suçundan beraatine karar verdi. Sanık R.Y 'Suçu bildirmeme' suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak ceza ertelendi. 

10 YIL HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Polisler masum olduklarını iddia etse de mahkeme heyeti, 'Nitelikli cinsel saldırı' suçunun işleniş şekli, özellikleri ile sanığın kastının yoğunluğunun dikkate alarak sanık S.E.'yi 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkisini de dikkate alarak iyi hal indiriminden cezayı 10 yıl hapis cezasına düşürdü.  Ayrıca S.E.'nin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

MUHALEFET ŞERHİ

Sanık R.Y'nin 'Nitelikli cinsel saldırı suçuna yardım' suçundan beraat kararı verilmesine üye hakim muhalefet şerhi koydu. Üye hakim kararında şu ifadelere yer verdi. Sanık R.Y'nin eylemin başından sonuna kadar olay yerinde bulunması dolayısıyla mağdurenin psikolojik direncinin kırılması noktasında diğer sanığın eylemi gerçekleştirmesine yardım ettiği kanaatiyle çoğunluğun beraat yönündeki kararına katılmıyorum.

İddianamede olayın Beylikdüzü'nde 6 Ocak 2018'de meydana geldiği anlatılıyordu. iddianamede S.E.'nin "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapsi isterken,  diğer şüpheli R.Y.'nin de 'Nitelikli cinsel saldırı suçuna yardım etme' ve 'Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi' suçlarından 6 yıl 6 aydan 11 yıla kadar hapsi talep ediliyordu. (DHA)

Öne Çıkanlar