Polis plastik mermi sıktı, gencin bacaklarında ödem oluştu

Polis plastik mermi sıktı, gencin bacaklarında ödem oluştu
Plastik mermiye maruz kalan genç polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak.

HDP Gençlik Meclisi’nin Diyarbakır’da düzenlemek istediği şölene polisin müdahalesi sırasında darp edilen Ümit Akbıyık’ın bacaklarına plastik mermi sıkıldı. Akbıyık’ın ayaklarında ödem oluştu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi’nin "Bağımlı olma, özgür ol" hamlesi kapsamında 16 Temmuz’da Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Sümerpark’ta yapmak istediği şölen, Valilik tarafından "güvenlik" gerekçesiyle engellendi. Ardından yürüyüş yapan gençlere müdahale eden polis, birçok genci darp etti. 
 
BACAKLARINDA ÖDEM OLUŞTU
 
Müdahale sırasında darp edilen gençlerden biri de HDP Gençlik Meclisi üyesi Ümit Akbıyık’tı. Polis, Akbıyık’ı darp ettikten sonra yakın mesafeden plastik mermi sıktı. Mermilerin sıkılması sonucu Akbıyık’ın her iki bacağının dört ayrı bölgesinde ödem oluştu. 
 
Plastik mermilerin yanı sıra polisin fiziki şiddetine de maruz kaldığını söyleyen Akbıyık, daha önce de HDP Gençlik Meclisi’nin düzenlediği eylem ve etkinliklere yönelik müdahaleler sırasında hedef alınarak darp edildiğini ve gözaltına alındığı aktardı. Akbıyık, "Son saldırılarda direk benim ve arkadaşlarımın canına kast edildi. Milletvekili danışmanının boğmaya çalışılması da bunun en somut örneğidir" dedi.
 
‘YÖNELİMLER DEVLET POLİTİKALARINI GÖSTERDİ’
 
Başlattıkları hamle kapsamında madde bağımlılığı, asimilasyon ve fuhuşa karşı eylem ve etkinlikler düzenlediklerini; ancak bu etkinliklerin yasaklama kararlarıyla engellendiğini dile getiren Akbıyık, "Yasaklama kararı ve engellemeler, bu politikaları koruyan ve  savunan devletin gerçek yüzünü gösteriyor. Sokak ve mahallelerde madde bağımlılığına yönelten kişiler cirit atarken ve devletin onları bir engelleme durumu yokken, bu tarz etkinliklerimize yönelimler devletin politikalarını bir kez daha gösterdi" diye konuştu. 
 
Akbıyık, Türkiye İnsan Hakları Vakfı’na (TİHV) başvuruda bulundu. Akbıyık, polisler hakkında da suç duyurusunda bulunacak. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar