Polis tarafından öldürülen gençle ilgili valilikten açıklama

Polis tarafından öldürülen gençle ilgili valilikten açıklama
Valilik, gencin öldürülmesiyle ilgili iki kişinin tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildiğini açıkladı.

Diyarbakır Valiliği, Yenişehir ilçesindeki Sümer Park'ta arkadaşıyla otururken polis tarafından vurularak öldürülen 20 yaşındaki Recep Hantaş ile ilgili açıklama yaptı. Hantaş, pazar günü (dün) sabah saatlerinde polis tarafından açılan ateş sonucu gözünden, başından ve karnından vurulmuş, olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Valilik yaptığı açıklamada Hantaş’ın "dur" ihtarına uymadığını, bu nedenle vurulduğunu kaydederken, gencin ailesi ise polisin kendilerine bir operasyon esnasında "yanlışlıkla vurulduğunu" söylediğini açıklamıştı. 
 

Hantaş'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlattıklarını, 2 kişinin de tutuklama istemiyle adliyeye sevk edildiğini bildiren Valilik, açıklamasında şunları kaydetti:

"14.04.2019 günü saat 03.20 sıralarında Diyarbakır ili Yenişehir ilçesi Sümer Park içerisine yüzleri maskeli 2 şahsın girdiği yönünde alınan 155 ihbarına istinaden ekiplerimizce park içerisinde yapılan araştırma sırasında 2 şahsın görevlilerimizin üzerine doğru koşarak gelmesi üzerine "dur" ihtarı yapılmış, ihtara uyan R.Y. isimli şüpheli şahıs teslim olmuş ancak diğer şüpheli şahıs R.H. kaçmaya devam etmiş, durması için uyarı atışı yapılmış ancak şüpheli şahıs durmamış ve vurularak etkisiz hale getirilmiştir.
 
R.H. isimli şahsın yapılan Uyap sorgusunda hırsızlık, resmi belgede sahtecilik, başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanma, basit yaralama, konut dokunulmazlığını ihlal suçlarından çok sayıda kaydı olduğu anlaşılmıştır.

R.Y. isimli şahsın yapılan Uyap sorgusunda Pkk/Kck Terör Örgütüne Üye olmaktan, şahıs iş yerinden ve kurumdan hırsızlık, kasten yaralama, kullanmak için uyuşturucu madde bulundurma, kayıp şahıs ve Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçlarında kaydının olduğu anlaşılmıştır.

Olay yerinde yapılan incelemede; maktülün yakınında 1 adet Kuru Sıkı Tabanca, Boş Kovanlar, Nüve ve Gömlek parçaları elde edilmiştir.

Konu ile ilgili 2 personelin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiği, Diyarbakır Valiliği tarafından idari tahkikat başlatıldığı hususu; kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar