Polis, vekil danışmanının boğazını boğarcasına sıktı

Polis, vekil danışmanının boğazını boğarcasına sıktı
Diyarbakır Sümerpark’ta yapılan yürüyüşe müdahale eden polislerden biri, HDP Milletvekili Dersim Dağ’ın danışmanı Serdar Bayram’ı boğazını sıkıp, boğmaya çalıştı.

 

HDP Gençlik Meclisi ve Genç Kadın Meclisi'nin Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesindeki Sümerpark'ta "Bağımlı Olma, Özgür Ol" şiarıyla düzenlemek istediği şölen, "güvenlik" gerekçesiyle Valilik tarafından yasaklandı. Yasaklama kararı doğrultusunda şölenin yapılacağı parkın çevresini bariyerlerle kapatan polisler, daha önce kurulan sahnede bulunan malzemeleri barikatların dışına bırakılıp, gençlerin parka girmesine izin vermedi.

Parka gelen HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ve partili yöneticiler, gençlerin girişine izin vermeyen polislerle tartıştı.

Bunun üzerine bariyerlerin yan tarafındaki yeşil alanda yaklaşık bir saat oturma eylemi yaparak tepkilerini gösteren gençler, daha sonra Koma Pel'in seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaya durdu.

Halaya duran gençlerin etrafını saran polisler, dağılmaları yönünde anons yaptı. Anonsa rağmen halay çekmeye devam eden gençler, bir süre sonra alkış ve zılgıtlar eşliğinde Ofis semtine yürüyüşe geçti. "Direne direne kazanacağız" ve "Savaşa hayır barış hemen şimdi" sloganlarıyla yürüyen kitle, polisin tüm engellemelerine rağmen ara sokaklardan ulaştıkları Ofis semtinde eylemlerini sonlandırdı.

Ancak eylemin sonlandırıldığı ifade edilmesine rağmen Çevik Kuvvet ekipleri coplarla gençleri darp etti. Polisin bu yönelimi üzerine gençler yeniden sloganlarla yürüyüşe geçti.

VEKİL DANIŞMANI DARP EDİLDİ

Yürüyüş sırasında daha önce de sık sık polislerce darp edilen HDP’li vekil Dersim Dağ’ın danışmanı Serdar Bayram, bir polisin saldırısına uğrayarak, tartaklandı. Polisin boğazını sıkarak boğmaya çalıştığı Bayram, uzun süre darp edildi. Milletvekili danışmanına yönelik polisin bu saldırısı objektiflere yansıdı. (MA)

Öne Çıkanlar