Polisin anneleri darp etmesine tepki yağdı

Polisin anneleri darp etmesine tepki yağdı
Gebze Cezaevi önünde, açlık grevlerine dikkat çekmek için seslerini duyurmaya çalışan annelere yönelik polis müdahalesine sosyal medyadan binlerce mesaj atıldı.

Günlerdir Gebze M Tipi Cezaevi önünde açlık grevindeki çocuklarının durumuna dikkat çekmek için eylem yapan ve hemen hemen her gün müdahaleye maruz kalan annelerin jopla taciz edilerek iteklenmesi büyük tepki çekti.

9 Nisan'dan bu yana Gebze Cezaevi önünde nöbet eylemi yapan kadınlara polis bugün bir kez daha müdahale etti. 

Anneler, yürüyüp uzaklaşmalarına rağmen sivil bir polisin elindeki jopla sırtlarından iteklemesi ve taciz etmesi kameralara yansıdı. Zaten yürüyen ve uzaklaşmaya çalışan annelere polisin sürekli "yürü" diyerek bağırması, hakaret etmesi ve jopla iteklemesinin görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 

Binlerce sosyal medya kullanıcısı polise tepki gösterdi. Hem açılan "#AnnelerDirenişte" tagı hem de "Gebze Cezaevi" konusu Twitter'da en çok konuşulan ve ilk iki sırayı alan konu oldu. 

Siyasetçisinden milletvekiline, gazetecisinden sanatçıya, kadın örgütlerinden sivil toplum örgütlerine, tanınmış şahsiyetlere kadar binlerce kişinin gösterdiği tepkilerden bazıları şöyle: 

 

 

 

(MA/HABER MERKEZİ)  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar