Sahnede bıçaklanan belediye başkanı hayatını kaybetti

Sahnede bıçaklanan belediye başkanı hayatını kaybetti
Saldırı yüzlerce kişinin katıldığı geleneksel bir bağış konseri sırasında düzenlendi.

Polonya'da Gdansk Belediye Başkanı Pawel Adamowicz, bir yardım etkinliğinin kapanışında yaptığı konuşma sırasında bıçaklandı. İlk olarak durumunun 'çok ciddi' olduğu açıklanan Adamowicz'in hayatını kaybettiği duyuruldu.

Polonya'nın Gdansk kentinin belediye başkanı, ülkenin en büyük bağış etkinliğinde sahnedeyken uğradığı bıçaklı saldırıda ağır yaralandı.

53 yaşındaki Belediye Başkanı Pawel Adamowicz olay yerinde yapılan müdahaleyle hayata döndürüldü ve hastaneye kaldırıldı.

Aort damarının kesildiği öğrenilen Adamowicz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak öğle saatlerinde hayatını kaybetti.

SALDIRGAN 27 YAŞINDA

Sabıkası olduğu belirtilen 27 yaşındaki saldırgan gözaltına alındı. Saldırganın, bağırarak Adamowicz'in eski partisinin öncülüğündeki bir önceki hükümet döneminde haksız yere hapse atıldığını söylediği belirtildi.

'ADAMOWİCZ ÖLDÜ'

Saldırı, yüzlerce kişinin katıldığı geleneksel bir bağış konseri sırasında düzenlendi.

Olay yerinden gelen görüntülerde, geçtiğimiz günlerde hapisten çıkan saldırganın "Adamowicz öldü" diye bağırdığı ve hapishanede işkence gördüğünü söylediği duyuluyordu.

Polonya medyası, saldırganın sahneye gazeteci kartıyla girdiğini duyururken, bu bilgi resmi kaynaklarca doğrulanmadı.

'DUALARIMIZ ONUNLA'

Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, Twitter'daki açıklamasında belediye başkanı için dua edilmesini istemişti.

Varşova'daki BBC Muhabiri Adam Easton, Adamowicz'in çocuk hastaneleri için para toplanan konserde bıçaklanmasının ülkeyi şoke ettiğini söylemişyi.

Adamowicz'in Baltık Denizi kıyısındaki Gdansk'ın belediye başkanlığını 20 yıldır yapan ve iyi tanınan bir siyasi olduğu belirtiliyordu.

Belediye Başkanı, saldırıdan birkaç dakika önce, Instagram'da onlarca kişinin beyaz ışıklar tuttuğu bir fotoğraf paylaşmıştı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar