Pompeo: Trump gerektiğinde bölgesel olarak askeri tutum almaya hazır

Pompeo: Trump gerektiğinde bölgesel olarak askeri tutum almaya hazır
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Trump'ın bölgede gerektiği taktirde, kinetik ya da askeri tutum almaya hazır olduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo CNBC kanalına verdiği demeçte, Trump'ın 'gerektiğinde' bölgesel olarak bir askeri harekat gerçekleştirebileceğini ima etti.

CNBC, AÇIKLAMAYI 'TÜRKİYE'YE ASKERİ BİR TUTUM ALMAK GEREKİRSE TRUMP HAZIR' DİYE ANONS ETTİ

CNBC’deki Closing Bell sunucusu Wilfred Frost'a yaptığı açıklamada "Barışı savaşa tercih ederiz" diyen Dışişleri Bakanı Pompeo, ardından verdiği "Ancak bölgede kinetik ya da askeri tutum almak gerekirse, Başkan Trump’ın bu gereği yerine getirmeye hazır olduğunu bilmelisiniz" mesajı CNBC' tarafından takipçilerine "Trump, eğer gerekirse Türkiye’ye karşı askeri adıma tamamen hazır" olarak duyuruldu. Pompeo, ABD’nin askeri bir karşılık vermesini gerektirecek 'kırmızı çizgi'lerinin ne olduğu sorusuna karşılık vermedi.

BİR ÇOK HABER HABER SİTESİ CNBC'NİN YORUMUYLA HABER YAPTI 

CNBC daha sonra bu haberi yayından kaldırdı. Ancakhaberi kaynak yapan bir çok haber kanalı ve internet sitesi haberi, Trump, eğer gerekirse Türkiye’ye karşı askeri adıma tamamen hazır" başlığıyla duyurdu.

'EKONOMİK VE DİPLOMATİK YAPTIRIMLAR KULLANILABİLİR'

Bölgeye dair bu uyarının ardından Başkan Trump'ın ABD'nin 'askeri kudretini' kullanmayı üstlenip üstlenmeme kararının önüne geçmiş olmak istemediğini belirten ABD'li Bakan, ayrıca ekonomik yaptırımların yanı sıra diplomatik yaptırımların da kullanılabileceğini ifade etti.

Türkiye ile anlaşmanın hayat kurtardığına tamamen ikna olduğunu söyleyerek anlaşmayı ateşkesi savunan Pompeo, "Sadece savaşçıların (Demokratik Suriye Güçleri) değil, bölgedeki etnik azınlıkların da" vurgusu yaptı:

"Müttefiklerimiz aynı şekilde bakıyor. Söz konusu müzakere sürecinde bölge genelindeki etnik azınlıkları korumak için gerçek taahhütlerimiz var. Bence yaptığımız iş hayat kurtardı."

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar