Prof. Şenol: TRT ishal vakalarının sudan kaynaklandığını açıklamamı teklif etti

Prof. Şenol: TRT ishal vakalarının sudan kaynaklandığını açıklamamı teklif etti
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, 'İshal ile ilişkili konuşmamı isteyen haber kanallarının bir ricası var' dedi.

Ankara'da son günlerde birçok kişi ishal şikayeti nedeniyle hastanelik oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada salgının sudan kaynaklı olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtiliyor.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, TRT'nin aksi yönde açıklama yapması ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açıklamalarını yalanlamasını teklif ettiğini öne sürdü.

Şenol, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, salgının su şebekesinden kaynaklanmadığını belirtti.
Prof. Şenol, "İshallerde her yıl bu vakitler sıklık artışı görürüz. Önceki akışta yazdım sebeplerini ama bazı 'film' adamlarının neden sık ekrana çıktığını anlayın diye yazıyorum. İshal ile ilişkili konuşmamı isteyen haber kanallarının bir ricası var. Sularla ilişkili olduğunu söylemem. Aslında bu teklifi açıkça yapan, yani 'ishallerin sebebi sulardır' dememi isteyen ana haber kanalının adını da yazıp sildim sonradan. Zira, bizim vergilerimizden beslenir, amir sözü dinlenir. Ve ne yapsak illa ki söyleyecek dolu yalanları vardır, siz bilin istedim" ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Ankara'da, sudan kaynaklı salgın hastalık olduğuna yönelik asılsız haberler yayılmıştır. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Gerekli açıklamayı ASKİ Genel Müdürlüğümüz yapmış bulunmaktadır" demişti.

 ASKİ'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada da su numunelerindeki klor konsantrasyonunun 0,2 mg/L'nin üzerinde olduğu kaydedilmişti.

(HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar