PSAKD: Alevi katliamlarında göstermelik yargılama yapıldı Maraş Katliamı’nın üzeri kapatıldı

PSAKD: Alevi katliamlarında göstermelik yargılama yapıldı Maraş Katliamı’nın üzeri kapatıldı
Maraş Katliamı’nın 41. Yılında PSAKD açıklama yaptı. Katliamın üzerinin kapatıldığı ifade edilen açıklamada devletin sorumluluğunu kabul etmesi ve özür dilemesi istenildi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Maraş Katliamı’nın 41. Yılı dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. Katliamda, yüzlerce insanın vahşice katledildiği, binlerce insanın yaralandığı, on binlerce insanın göç etmek zorunda bırakıldığı, insanların evlerinin ve iş yerlerinin talan edildiği ve yakıldığı hatırlatıldı.

Alevi katliamlarının davalarında göstermelik yargılamalar yapıldığı ifade edilen açıklamada, "Katliamın gerçek sorumlularına ve planlayıcılarına hiç dokunulmadı. Katliamın üzeri kapatıldı. Katliamda başı çeken faşist katiller ödüllendirildi. Bu katillerin kimi milletvekili yapıldı. Maraş Katliamının üç müdahil avukatı Ceyhun Can 10 Eylül 1979’da, Halil Sıtkı Güllüoğlu 3 Şubat 1980’de ve Ahmet Albay 3 Mayıs 1980’de peş peşe faşistler tarafından katledildiler" denildi.

Açıklamada, "Kadınlara tecavüz edildi, insanlarımızın malları mülkleri talan edildi. Evleri yakıldı. Ana karnındaki ve kundaktaki bebeklere dahi acımasızca kıydılar. Faşistler yolları kapatıp hastaneleri kuşatarak yaralıların tedavilerini engellediler. Birçok insanımızı da bu yüzden kaybettik" vurgusu yapıldı.

Katliamın ardından binlerce Alevi ve solcu yurttaşın Maraş’ı terk etmek zorunda kaldığı belirtilen açıklamada, Maraş’ın nüfus yapısının değiştirildiği ifade edildi.

"Maraş Katliamı faşistlerin tetikçiliğini yaptığı ve devletin yönlendirmesiyle gerçekleştirilen planlı ve organize bir katliamdır" denilen açıklamada, devletin Maraş Katliamı’ndaki sorumluluğunu kabul etmesi ve özür dilemesi gerektiğini dile getirildi.

Öne Çıkanlar