PTT Kargo işçileri isyan etti: 10 kilodan fazla paketler taşımaları isteniyor

PTT Kargo işçileri isyan etti: 10 kilodan fazla paketler taşımaları isteniyor
PTT Kargo'nun 10 kilodan fazla paketler taşıtmak istediği kargo işçileri isyan noktasına geldi. Yöneticileriyle görüşmek isteyen işçilere hakaret ve işten atılma tehditleriyle yanıt verildi.

Emre ÜNSALLI


ARTI GERÇEK - Geçtiğimiz hafta Kara Cuma, Efsane Cuma ya da Çılgın Cuma olarak anılan indirimli alışveriş gününden olumsuz etkilenen tek iş kolu kargo emekçileri oldu.

İnternetten yapılan alışverişin zaten eleman yetersizliğinden kilit haline gelmiş kargo şirketlerinde mesai saati dışında da çalıştırılan kargo işçileri isyan etti.

KÖLE GİBİ ÇALIŞTIRILAN KARGO İŞÇİLERİ İSYAN NOKTASINA GELDİ

Özellikle PTT Kargo'da çalışan işçiler bugün İstanbul Acıbadem’de bulunan Kadıköy ve Üsküdar dağıtım merkezlerinde haddiden fazla posta dağıttırılmaya çalışıldığı için müdürle görüşmek istedi.

Taleplerine karşılık tehdit ve küfürle karşılık bulan işçiler iş bırakarak dağıtım merkezi önünde toplandı.

Yaklaşık 200 postacı PTT Kargo-Sen temsilcileriyle birlikte toplandıkları Kadıköy-Üsküdar dağıtım merkezi önünde yöneticileri tarafından işten atılmakla tehdit ediliyor.


PTT Kargo işçileri, haddiden fazla ağır posta dağıttırılmaya çalışıldığı için yöneticileriyle görüşmek istiyor.

YÜRÜYEREK DAĞITIM YAPAN İŞÇİLERE 10 KİLOLUK PAKETLER TAŞITMAK İSTENİYOR

Artı Gerçek'e konuşan PTT Kargo Sen'in Örgütlenme Uzmanı Ayşe Büşra Yılmaz, kargo işçilerine 10 kiloluk paketler taşıttırlamak istendiği için işçilerin müdürle görüşmek istediğini karşı çıkanların hakaret ve işten atılma tehdidiyle sindirilmeye çalışıldığını söyledi:

"Şu an Acıbadem’de bulunan Kadıköy ve Üsküdar dağıtım merkezlerinde işçilere haddiden fazla posta dağıttırılmaya çalışıldığı için müdürle görüşmek istedi. Ancak tehdit ve  küfür karşılığı buldular. Yöneticilerin tavrına karşılık iş bırakıp dağıtım merkezi önünde toplandılar yaklaşık 200 postacı bu kez sendika temsilcilerimiz ile birlikte işten atılmakla tehdit ediliyor."

İŞTEN ATILMAKLA TEHDİT EDİLİYORLAR

Geçtiğimiz hafta PTT Kargo genel Müdürlüğünden 'Dağıtım seferberliği' başlıklı bir yazı gönderilen kargo işçilerine 10 kiloluk paketler taşıtılmak istendiğini belirten PTT Kargo Sen Örgütlenme Uzmanı Ayşe Büşra Yılmaz, tüm görüşme taleplerinin hakaretlerle geri çevrildiğini söyledi:

"Sürekli artan bir iş yükü var PTT'de. Şu an bütün merkezler dolup taşıyor birkaç hafta önce de 'dağıtım seferberliği' diye bir yazı gönderildi genel müdürlükten ondan sonra işler iyice sarpa sardı. Normalde yürüyerek dağıtım yapan biri 2 kilodan ağır gönderileri almaz ama şu an 10 kiloluk paket taşıttırılmak isteniyor."

Öne Çıkanlar