Putin dev tatbikatı sahada izledi

Putin dev tatbikatı sahada izledi
Putin, tatbikatta yaptığı konuşmada “Rusya, barışsever bir devlettir" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 3’üncü gününde Sibirya bölgesinde devam eden Vostok-2018 askeri tatbikatını yerinde izledi.

Tatbikatı takip etmek için Sibirya’nın Zabaykal bölgesine giden Putin, sahadaki mobil kontrol noktalarını denetledikten sonra bazı Rus, Çinli ve Moğol askerlere madalyalarını takdim etti.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, tatbikatın dün düzenlenen ana aşamasında, askerlerin "saldırıyı geri püskürttükleri, birliklerin saldırıya geçişini düzenledikleri ve rakibin önemli birliklerine son darbeyi vurdukları" hamleler gerçekleştirdiği belirtildi.

37 YILIN EN BÜYÜK TATBİKATINDA BARIŞ MESAJI VERDİ

1981’den bu yana ülke tarihindeki en yüksek katılımlı askeri tatbikat olan Vostok-2018’e 300 bine yakın asker, binden fazla uçak, helikopter, insansız hava aracı, 36 bine yakın tank, zırhlı ve diğer askeri araçlar ile 80’e yakın gemi katılıyor.

Putin, tatbikatta yaptığı konuşmada "Rusya, barışsever bir devlettir. Bizim saldırgan planlarımız olmaz, olamaz. Bizim dış politikamız ilgilenen tüm ülkelerle yaratıcı işbirliğini hedeflemektedir. İşte bu yüzden dünyadaki 59 ülkeden 87 gözlemci bu tatbikatı izliyor" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar