Putin: Fırat'ın güneyinde teröristler bazı ABD'lileri rehin aldı

Putin: Fırat'ın güneyinde teröristler bazı ABD'lileri rehin aldı
Putin, yapılacak şeylerin kolay olmadığını, tüm sorumlulukların henüz yerine getirilmediğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Fırat'ın güneyinde teröristler bazı Amerikan vatandaşlarını rehin aldı" dedi.

Valday Tartışma Kulübü'nde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Türkiye'nin İdlib'le ilgili sorumluluklarını yerine getirip getirmediği sorusuna yanıt verdi.

Putin, yapılacak şeylerin kolay olmadığını, tüm sorumlulukların henüz yerine getirilmediğini, ancak Türkiye'nin konu üzerinde çalıştığını ve gerekenleri yaptığını gördüklerini söyledi.

İdlib'de silahsızlaştırılmış bölge oluşturulmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirten Putin, Türkiye'ye Suriye krizini çözme konusunda yardım ettiği için teşekkür etti.

Putin "Tüm sorumluluklar henüz yerine getirilmedi, ancak bunun üzerinde çalışıyorlar. Bunu görüyoruz, çalışıyorlar. Her şey o kadar kolay değil, aksine zor. Ancak Türkiye üstlendiği sorumlulukları yerine getiriyor. Anlaştığımız 15-20 kilometrelik İdlib'deki bölgenin kurulumuna devam ediliyor" dedi.

Putin "Bölgedeki tüm ağır silahlar çıkarılmadı, tüm teröristler ayrılmadı. Ancak Türk partnerlerimiz sorumluluklarını yerine getirmek için gerekli her şeyi yapıyor. Türkiye gerektiği gibi ve oldukça etkin bir şekilde çalışıyor" ifadelerini de kullandı.

ABD'LİLER REHİN ALINDI

IŞİD'in bölgedeki varlığını artırdığını söyleyen Putin, örgütün 700 kişiyi rehin aldığını da söyledi. Rusya Devlet Başkanı, rehin alınanlar arasında ABD vatandaşlarının da olduğunu söyledi.

Putin, IŞİD'in ABD ve ABD'nin desteklediği grupların kontrolünde bulunan bölgelerde yeniden genişlemeye başladığını da iddia etti. 
(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar