QSD: Ateşkes anlaşmasının şartlarını yerine getirdik

QSD: Ateşkes anlaşmasının şartlarını yerine getirdik
QSD Komutanı Mazlum Kobani, Kuzey Suriye’ye yönelik varılan ateşkes anlaşması sürecinde anlaşma şartlarını tamamen yerine getirdiklerini söyledi.

ABD'den üst düzey bir yetkili, Suriye'nin kuzeyindeki Suriye Demokratik Güçleri'nin (QSD) "güvenli bölgeyi" terk ettiğini açıkladı. Aynı yetkili, QSD Komutanı Mazlum Kobani'nin anlaşma şartlarını tamamen yerine getirdiklerini söylediğini aktardı.

ABD'den yapılan açıklamada YPG önderliğindeki güçlerin "güvenli bölgeyi" terk ettiklerini belirttikleri söylendi.

Euronews'in aktardığına göre, Amerikalı yetkili, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile mevkidaşı Vladimir Putin arasında Rusya'nın Soçi kentinde yapılan görüşmeyi yakından takip ettiklerini dile getirirken Ankara ile Suriye operasyonuna verilen aranın kalıcı hale gelmesi için görüşmelerin sürdüğünü aktardı.

ABD ile Türkiye arasında varılan anlaşma gereği  QSD ile Türkiye arasındaki 120 saatlik ateşkes bu gece saat 22:00'de bitiyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da ateşkes sürecinde ilerleme sağlandığını, belirlenen süre dolunca duruma bakacaklarını söyledi.

Washington’daki Heritage Foundation adlı düşünce kuruluşunda konuşma yapan Pompeo, "Ateşkes sürecinde belirli ölçüde ilerlemeler sağlandı. Birkaç saat içinde 120 saat (ateşkes süresi) dolacak. Gerçek şu ki Türkiye bir NATO müttefiki olarak bu operasyona devam edemezdi. Başkan Trump da bunun sağlanması için sert sevgi gösterilmesi gerektiğini düşündü" diye konuştu.

Türkiye’nin operasyonunun IŞİD’e karşı savaşı gerilettiğinin bir gerçek olduğunu ifade eden Pompeo, Trump’ın Türkiye’nin operasyona devam etmesi halinde bunun Ankara’ya mal olacağı bedelleri arttırmaya, Amerika’nın ekonomik baskı gücünü kullanmaya hazır olduğunu kaydetti. (HABER MERKEZİ) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar