QSD: Türkiye ateşkesi ihlal ediyor

QSD: Türkiye ateşkesi ihlal ediyor
Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Sözcüsü Kino Gabriyel açıklama yaptı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Sözcüsü Kino Gabriyel, Türkiye’nin ateşkes kararını ihlal ettiğini belirterek, "Güçlerimize yönelik her saldırıya karşılık verme hakkını saklı tuttuğumuzu belirtiyoruz" dedi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) açıklamasında, QSD ile Türkiye arasında Resulayn ve Tel Abyad arasındaki bölgede ateşkes anlaşması olduğunu, ancak Türkiye’nin bu kararı ihlal ettiği kaydedildi. Antlaşmanın ardından dün sabah Resulayn'ın güneydoğusunda bulunan Um El-Xêr köyünün hedef alındığı saldırılarda 5 QSD’linin yaşamını yitirdiği, çok sayıda sivilin de yaralandığı belirtildi.
 
‘TÜRKİYE’NİN BÖLGEDEN ÇEKİLMESİ SAĞLANMALIDIR’ 
 
Mezopotamya Ajansı'ndaki habere göre, Suriye’nin toprak bütünlüğü temelinde ateşkes kararını kabul ettiklerini kaydeden MSD, açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi: 

"Ankara ve binlerce çetesi, hiçbir ateşkes anlaşması yapılmamış gibi saldırılarını sürdürmüştür. Bu temelde, başta bu ateşkes anlaşmasının arabuluculuğunu yapan ABD olmak üzere, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ve Arap Birliği’ne, sorumlulukları temelinde hareket etme ve süreli ateşkesin korunması için bölgeye uluslararası gözlemcileri gönderme çağrısında bulunuyoruz. Yine bu ateşkesin kalıcı hale gelmesi ve Türkiye'nin bölgeden çekilmesi sağlanmalıdır. Türkiye ve ona bağlı çete grupları, bölgede katliamlarda bulunmuştur ve bu katliamlar uluslararası raporlara da yansımıştır."
 
MSD, Suriye’de yaşanan krizin kalıcı çözümünün BM gözetimindeki Suriye içi diyaloglarla siyasi kanallardan sağlanabileceğini de vurguladı. 

 
QSD SÖZCÜSÜ: ATEŞKESE BAĞLI KALMAYA ÇAĞIRIYORUZ
 
QSD Sözcüsü Kino Gabriyel de ateşkes kararının ihlal edildiği iddiasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Gabriyel, QSD’nin ateşkes kararının ilan edilmesinden sonra savunma pozisyonuna geçtiğini belirterek, ateşkese rağmen devam eden saldırılar sonucu 13 üyeleri ve 5 sivilin yaşamını yitirdiğini söyledi.
 
Ateşkes kararının ilan edilmesi ardından Türkiye’ye aynı şekilde karşılık verilmesi dışında herhangi bir eylem gerçekleştirmediklerini kaydeden Gabriyel, "Resulayn cephesi ve çevresinde çatışmaların kısmen hafiflemesine rağmen, Türk ordusunun top ve insansız hava araçları ile gerçekleştirdiği saldırılar ve güdümündeki grupların taciz atışları devam etmiştir" dedi. 
 
Türkiye ve kararın alınmasına arabulucu olan ABD’nin ateşkese bağlı kalmaya çağıran Gabriyel, "Güçlerimize yönelik her saldırıya karşılık verme hakkını saklı tuttuğumuzu belirtiyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar