Rabia Naz davası: 'Kıyafetlerdeki izler araç izi olabilir' ifadesi raporda

Rabia Naz davası: 'Kıyafetlerdeki izler araç izi olabilir' ifadesi raporda
Raporda, Rabia Naz Vatan'ın olay günü giydiği kıyafetlerdeki bazı izlerin, araç lastik izi olabileceği ifadeleri yer alıyor

Rabia Naz’ın Giresun’un Eynesil ilçesindeki ölümünün aydınlatılması mücadelesinde Babası Şaban Vatan yeni bir bilgi paylaştı. Şaban Vatan gizlilik kararının kaldırılmasının ardından incelediği dosyada Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü tarafından hazırlanan uzmanlık raporunda Rabia Naz Vatan'ın olay günü giydiği kıyafetlerdeki bazı izlerin, araç lastik izi olabileceğine işaret edildi.

Şaban Vatan'ın sosyal medya hesabından paylaştığı raporda, Rabiz Naz'ın okul üniforması ve pantolondaki bazı izlerin araç lastik izi olabileceği bilgisi yer alıyor.

‘LASTİK İZİ OLABİLİR’

12 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın olay günü giydiği kıyafetleri inceleyen Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı Müdürlüğü'nün hazırladığı uzmanlık raporunda şu ifadeler bulunuyor: "İnceleme konusu bulgular bölümünün 1. Maddesi ve 2. Maddesinde özelliklerini belirttiğimi okul üniforması ve pantolonda oluşan kırışıklıklar ve katlanma izlerinin bulunduğu bölgelerin "VSC 6000 HS" inceleme cihazında "UV" ışık kaynakları kullanılarak yapılan detay incelemesine sağ kol ve sağ bacak bölgesinde kavisli ve belli desenler içeren izlerin bulunduğu, söz konusu izlerin kıyafetin lifli yapısının içine nüfuz ettiğinden okul üniforması ile pantolon üzerinde oluşan izlerin baskı sonucu oluştuğu kanaatine varılmıştır. Okul üniforması ile pantolon üzerinde oluşan izlerin yukarıda saymış olduğumuz bulgular ile beraber muhakeme edildiğinde, söz konusu izlerin araç lastik izi olabileceği değerlendirilmiştir."
Baba Vatan, kızının kıyafetlerindeki araç lastiği şüphesine ilişkin, : "Bu tam bir delildir. Bugüne kadar araç çarpmasından hep uzak duruldu, 'araba çarpması ihtimali görünmesin de biz bu olayı, düşme olarak kapatalım' denildi. Hacettepe Üniversitesi'nin uzman mütalaası, 'trafik kazası olabilir' diyor. Ancak buna rağmen, savcılık bu ifadeyi kullanmaktan kaçındı. Prof. Dr. Ali Rıza Tümer de 'Rabia Naz'ın ölüm nedeni trafik kazası veya yüksekten atlama olabilir' demişti.

‘DNA'NIN KİME AİT OLDUĞU HALA ÇIKARILMADI’

Vatan aynı zamanda: "Olay yeri inceleme detayı, yüksekten düşme durumunda, bir canlının bulunduğu yerde mutlaka iz, doku ya da sürtünme bulunur' diyor ama Rabia Naz'da bunlar yoktu! Metruk evde bir bayan vücut sıvısı DNA'sı net olarak çıktı. Metruk ev yıkıldı ama DNA'nın kime ait olduğu hala çıkarılamadı. Bu açıklansın" talebinde bulundu.

‘GİRESUN EMNİYETİ ÇARPAN ARACI BİLİYOR’

Şaban Vatan ,kızına çarpan aracın Giresun Emniyeti'nin bildiğini söyledi.Vatan konuya ilişkin, : "Araçla ilgili sunduğumuz tüm izleme yollarını reddettiler. Siyah Doblo araçla ilgili incelemede, sadece aracın kendisini incelemişler. Halbuki biz aracın ilçelerdeki geçiş görüntüsü talep ediyoruz. Bunun sebebi de o Doblo, kızıma çarpmadı, önden keşif aracı olarak kullanıldı. Çarpan araç, benim bildiğim ama gizli tutttuğum bir araç. Elbiselerdeki tozları temizlemiş oldukları gibi, aracı da yok edecekleri endişesiyle gizli tuttum. Ama Giresun Emniyet'i biliyor. Olay (12 Nisan 2018) gerçekleştikten sonraki 2 ay içinde, Eynesil'deki Noter'den Trabzon'a satılan Doblo, Peugeot ve Kangoo türü araçlara baksınlar. Kişi Eynesil ikametgahında. Onu çıkarsınlar" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar