Rahip Aho cezaevinden çıktı

Rahip Aho cezaevinden çıktı
Nusaybin'de yapılan ev baskınında gözaltına alındıktan bir gün sonra 'örgüt üyesi olmak' suçlamasıyla tutuklanan Rahip Sefer (Aho) Bileçen hakkında tahliye kararı verildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 9 Ocak günü gözaltına alındıktan bir gün sonra çıkarıldığı mahkemece "örgüte yardım etmek" suçlamasıyla tutuklanan Mor Yakup Manastırı Rahibi Sefer (Aho) Bileçen hakkında, avukatlarının tutukluluğa yaptığı itiraz üzerine tahliye kararı verildi.

Mardin 2'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen karar, Bileçen’in sabit ikametgahının olması ve kaçma şüphesinin olmaması gerekçelerine dayandırıldı. 

Kararın ardından Rahip Bileçen tutuklu bulunduğu Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nden çıktı.

Avukatı ile birlikte cezaevinden çıkan Rahip Bileçen'i, Süryani yurttaşlar ve Deyrulzaferan Manastırı rahiplerinden Gabriel Akkurt karşıladı. Kendisini karşılayanlara teşekkür eden Bileçen, herhangi bir açıklama yapmayacağını belirterek, sadece "yorgunum" demekle yetindi.

SÜRYANİLER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Mardin Süryani Birliği Başkanı ve Denge Denetleme Ağı Mardin İl Koordinatörü Yuhanna Aktaş, gözaltını "Genelde gizli tanık ve asılsız ihbarlarla tamamen Süryanileri sindirmeye korkutmaya yönelik bir operasyon" diye yorumlamış, "Bir rahip, İstanbul gibi bir metropolü bırakmış, Bagok Dağı eteklerine gelip burada dünyadan arınmayı tercih etmiş bir kişinin gözaltı gerekçesi ne olabilir" diye soran Aktaş, "Korkutmaya sindirmeye dönük bir operasyon. Süryani tarihinde bir rahibin gözaltına alındığı görünmemiştir. Papaz olmuştur ama rahip olmamıştır. Ticaretle siyasetle alakası olmayan bu insanı neden gözaltına alırsınız? İhbar gibi kirli yöntemlerle bir insanı neden gözaltına alırsınız. Bütün Süryaniler dünyanın her yerinde diken üzerinde. Türkiye’de olanların bu topraklarda yaşama güvenleri sarsılmış durumda. Bunu kesinlikle bunu kabul etmiyoruz. Süryaniler bu ülkenin kadim halklarındandır. Süryanileri buralardan sürmeye çalışmak, bu topraklara yapılacak en büyük kötülüktür" diye konuşmuştu. (MA) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar