Reebok Rusya'nın reklam kampanyasına protesto

Reebok Rusya'nın reklam kampanyasına protesto
Benzer vücut ölçülerine sahip kadınların kullanılması tepkiye neden oldu.

Rus sağlıklı yaşam koçu Anastasya Çigarinova ve farklı meslek gruplarından birçok kadın Reebok Rusya’nın reklamlarına karşı kampanya başlattı.

Reebok Rusya'nın reklam afişlerinde PureMove sporcu sütyeni için benzer vücut biçimlerine sahip kadınları reklam afişlerinde kullanması, eleştiri oklarının markaya yönelmesine neden oldu.

ABD, İngiltere, Kanada, Fransa ve diğer ülkelerde atletik yapılı ancak farklı vücut şekillerine sahip günlük hayatta gördüğümüz ve ünlü kadınların yer aldığı kampanyalar yapıldı. Reebok Rusya ofisinin reklam kampanyasında ise firmanın resmi görselleri değil ideal vücut ölçülerine sahip yüzler kullanıldı. Afişlerde Rus oyuncu Ravşana Kurkova ve Rus modeller Darya Maligina ve Mariya Minogarova yer aldı.

FARKLI VÜCUT BİÇİMLERİ VE BEDENLERİNE SAHİP KADINLARDAN EYLEM

Reebok Rusya'nın bu tutumu başta Rus croosfit ve sağlıklı yaşam koçu Anastasya Çigarinova ve birçok kişinin tepkisine yol açtı. Çigarinova #reebokнормальногочеловека (Sıradan bir insan için Reebok) hashtag'iyle kampanya başlattı. Anastasya, sağlıksız ve güzellik standartlarına karşı çıkmak amacıyla farklı meslekler ve vücut biçimlerine sahip kadınlarla fotoğraf çekimlerine katıldı.

Çekimlerde yer alan avukat ve gazeteci Tatyana, "Bu çekimler kadınların onlara empoze edilen ideal vücut ölçülerine uymadan sağlıklarına dikkat etme hakkıyla ilgili… Kadınların moda endüstrisinin dayattığı ideal görüntüden bağımsız olarak kendilerini, sağlıklı kilolarını sevmeleriyle ilgili…" dedi.

Firmanın ürünle ilgili açıklamasında ise, "Standart bir beden yoktur. Bu nedenle farklı 10 bedende ürün öneriyoruz, bu nedenle size en iyi uyanı seçebilirsiniz" ifadeleri kullanılıyor. (Spuknik)
 

Öne Çıkanlar