Rektörün odasına özel banyo ve abdest ünitesi

Rektörün odasına özel banyo ve abdest ünitesi
Rektörlük, makam odası için ihale açtı.

Millet Bahçesi Projesi ile gündeme gelen Yıldız Teknik Üniversitesi’nin (YTÜ) Rektörü Bahri Şahin, odasına banyo ve abdest ünitesi yaptırıyor. YTÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı 19 Ağustos tarihinde "YTÜ Davutpaşa Kampüsü Kışla Binası Çeşitli Mahallerde Rektörlük Çalışma Ofisleri Yapılması" için ihale açtı.

İhale dosyasında yer alan bilgilere göre Rektör Bahri Şahin’in 187 yıllık kışla binasındaki makamında bulunan dinlenme odasına "özel banyo ve abdest ünitesi" yapılacak. Tadilat, elektrik ve, tesisat işleri ile rektör dinlenme odasına özel banyo ve abdest ünitesi yapılması gibi işlere toplam 441 bin TL ödenecek.

İZİN ALINMASI GEREKİYOR

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen BirGün’e yaptığı açıklamada"Burası tescilli bir kültür varlığı. Koruma kurulundan herhangi bir izin alınıp alınmadığı belli değil. Bu yapıyla ilgili yapılacak her türlü iş ve işlemin önce projelendirilmesi sonra izin alınması gerekiyor. Mimarlık mirası anlamında da son derece önemli bir bina. Varsa Koruma Kurulu kararının da sorgulanması gerekiyor" dedi.

GEÇMİŞTE DEYAŞANDI

Geçmiş yıllarda da Koruma Kurulu kararı olmadan çalışmalar yapıldığını hatırlatan Köymen, şöyle devam etti: "Mimarlık fakültelerinin olduğu iddialı bir üniversite ve örnek olması için hassas bir davranış göstermesi gerekiyor ama aksine bir durum var. 2015 yılında da Koruma Kurulu kendisinden izin alınmadan tadilat ve bina yapılmadığı için suç duyurusunda bulundu. Sıradan bir binadan tadilat yapılıyormuş gibi görünüm verilerek ihale dosya hazırlanmış."

Öne Çıkanlar