Reuters: 2017'deki İdlib saldırısında 'sarin gazı' kullanıldığı ortaya çıktı

Reuters: 2017'deki İdlib saldırısında 'sarin gazı' kullanıldığı ortaya çıktı
Saldırı, 2013 yılında Guta Katliamı'ndan bu yana Suriye İç Savaşındaki en büyük ikinci kimyasal silah saldırısı olarak kayıtlara geçmişti.

Reuters,  Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün 4 Nisan 2017'de Suriye'de düzenlenen saldırıda sarin kullanıldığının ortaya çıkardığını duyurdu.

İdlib'in Han Şeyhun beldesine düzenlenen kimyasal silah saldırısında çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 100'den fazla sivil katledilmiş, yine çoğu çocuk 500 sivil yaralanmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Türkiye, İngiltere, Fransa, İsrail, Suudi Arabistan ve İnsan Hakları İzleme Örgütü saldırıdan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın güçlerini sorumlu tutmuş, ancak Suriye hükûmeti ile Rusya ve İran ise suçlamaları reddetmişti.

Eylül 2017'de Birleşmiş Milletler'in (BM) Suriye Bağımsız Araştırma Komisyonu, Han Şeyhun kasabasındaki saldırıdan Suriye Hava Kuvvetleri'nin sorumlu olduğuna dair net kanıtlar olduğunu öne sürmüş, Rusya ise saldırının El-Nusra Cephesi bağlantılı Beyaz Miğferler grubu tarafından organize edildiğini iddia etmişti.

Saldırı, 2013 yılında Guta Katliamı'ndan bu yana Suriye İç Savaşındaki en büyük ikinci kimyasal silah saldırısı olarak kayıtlara geçmişti.  (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar