OPEC petrol üretimi kısıntısında anlaştı

OPEC petrol üretimi kısıntısında anlaştı
Petrol üreticisi ülkelerin, toplantıda üretimlerini günlük 1-1,5 milyon varil petrol düzeyinde azaltma kararı alması bekleniyordu.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da toplanan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), petrol üretimi kısıntısında anlaştı.

Reuters'in haberine göre, örgüt nihai miktar henüz belirlenmedi.

Aralarında Rusya’nın da yer aldığı OPEC üyesi ile OPEC üyesi olmayan petrol üreticisi ülkelerin, toplantıda üretimlerini günlük 1-1,5 milyon varil petrol düzeyinde azaltma kararı alması bekleniyordu.
 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Arjantin'de düzenlenen G20 Zirvesi'nin ardından yaptığı açıklamada, petrol üretim kısıntısı anlaşmasını 2019'a uzatmak için Suudi Arabistan ile anlaşmaya vardıklarını, ancak hacim hakkında nihai karar alınmadığını vurgulamıştı.

İLGİLİ HABER: KATAR OPEC'TEN AYRILIYOR
 
Suudi Arabistan Enerji, Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Halid el-Falih ise hafta başında yaptığı açıklamada, küresel petrol üretiminde yeni bir ayarlamanın yapılmasının gerektiğini belirterek, "Ancak bunun için tüm üreticilerin katılımı gerekiyor." ifadesini kullanmıştı.
 
Öte yandan OPEC Ekonomik Komisyonu, geçen hafta yayımlanan raporunda, petrol fiyatlarında dengenin tekrar sağlanabilmesi için toplam kısıntının günlük en az 1,3 milyon varil düzeyinde gerçekleşmesi gerektiği tavsiyesinde bulunmuştu. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar