'Reyhanlı saldırısının planlayıcısı yakalandı' iddiası

'Reyhanlı saldırısının planlayıcısı yakalandı' iddiası
Yakalanan kişinin saldırıyı itiraf ettiği öne sürüldü.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının planlayıcısı olduğu öne sürülen kişinin yakalandığı iddia edildi.

Anadolu Ajansı, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 53 kişinin hayatını kaybettiği saldırının planlayıcısı olduğu öne sürülen Yusuf Nazik’i Türkiye’ye getirdiğini duyurdu. AA’nın haberine göre, Nazik, Suriye’nin Lazkiye kentinde bulunuyordu. 

Habere göre Yusuf Nazik, Reyhanlı saldırısını planladığını itiraf etti.

AA'nın "yerli ve milli operasyon" olarak duyurduğu habere göre, Reyhanlı saldırısının planlayıcısı olduğu belirtilen Nazik, Türkiye'ye getirilerek sorgulaya alındı.

AA'nın yayınladığı videoda Türk bayrağı önünde konuşan Nazik, saldırıyı planladığını itiraf ederken şu ifadeleri kullanıyor:

"Suriye ve Suriye istihbaratı emretti. Suriye istihbaratından görevli olan Hacı kod adlı Muhammed emretti. Türkiye devletinden kaçamadım, pişmanım, beni Suriye’den yakalayıp getirdiler. Suriye’deki arkadaşlarıma sesleniyorum, yol yakınken dönün. Türk devleti bize sahip çıkar, kendi devletimiz bize sahip çıkar. Suriye devletine de sesleniyorum, Türkiye devleti çok büyüktür bunun hesabını elbet sizden soracak."

'REYHANLI'YA YANAŞAMIYORUZ, CİHATÇILARIN ELİNDE'

Reyhanlı saldırısının zanlıları olduğu öne sürülen Yusuf Nazik ve Mehmet Gezer, 19 Temmuz 2014 yılında yaptıkları açıklamada, Heysem Topalca’ya işaret etmişti:

"Topalca, Suriye’deki cihatçılara destek veren Suriye vatandaşı bir Türkmen. Bize bu tezgâhı kuran kişi, Heysem Topalca olabilir. Topalca’yla zaman zaman Reyhanlı’dan mal geçirmek için işbirliği yapıyorduk. Bu adam eskiden beri kaçakçılık yapar. Hem Reyhanlı bölgesinden hem de Yayladağı’ndan geçiş yapabiliyor. Biz Reyhanlı’ya yanaşamıyoruz bile. Oralar cihatçıların elinde. Bizi görseler keserler. Bu işte kesinlikle onun parmağı var."

NE OLMUŞTU?

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 11 Mayıs 2013'te 52 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı iki ayrı bombalı terör saldırısı gerçekleştirilmişti. Saldırıda yaralanan bir kişinin daha sonra vefatıyla hayatını kaybedenlerin sayısı 53’e yükselmişti. Reyhanlı Belediyesi yanı ile PTT binası önünde gerçekleşen patlamalarda 912 konut, 891 iş yeri ve 148 araç zarar görmüştü. 

 

Öne Çıkanlar