Rojava sınırına askeri yığınak

Rojava sınırına askeri yığınak
Kobani ve Tel Abyad kasabası sınırına TSK'nin askeri yığınak yapması bu kentlere saldırı düzenleneceği iddialarını gündeme getirdi. IŞİD'in ise İwa Mülteci Kampı’na saldırdığı açıklandı.

ARTI GERÇEK - TSK'nin Suriye'nin kuzeyindeki Rojava bölgesinin Kobani ve Tel Abyad (Girê Sipî) ilçelerine askeri yığınak yaptıği ileri sürüldü. Türk askerlerinin Kobani'nin batısında, Fırat Nehri kıyısında bulunan Zorava, Boban ve Aşê köylerine dönük bir saldırı için de yığınağını artırdığı ifade edildi.

Yerel kaynakların Hawar Haber Ajansı ANHA'ya bildirdiğine göre Tel Abyad kasabasına sınır olan Urfa'nın Akçakale ilçesi ile köylerine yaklaşık 3 bin yeni TSK mensubu yerleştirilirken askerlerin Rojava köylerine yer yer taciz atışlarına başvurduğu da bildirildi.

TSK mensupları 12 Ekim günü saat 19.00 civarlarında da Kobani'nin doğusundaki Elişar ve Ziyaret köylerine ağır makineli silahlarla taciz atışında bulunmuştu. Taciz atışlarına maruz kalan köylüler TSK mensuplarının doçka silahlarla gerçekleştirdiği saldırıda can kayıpları veya yaralılarının olmadığını bildirdi.

Bölgede insansız hava aracı hareketliliğinin de gözlendiği, ifade edildi.

IŞİD MÜLTECİ KAMPINA SALDIRDI

Öte yandan Fırat Nehri doğusundaki IŞİD üyelerine dönük operasyonlarını sürdüren Demokratik Suriye Güçleri (QSD), IŞİD'in Deyrezor’un doğusundaki Behra yakınlarında bulunan İwa Mülteci Kampı’na saldırdığını açıkladı.

QSD Basın ve İrtibat Merkezi’nden yapılan açıklamada, IŞİD'in bölgede gün boyu etkili olan toz fırtınasından yararlanarak Hecin kasabasından çıkan siviller için kurulan İwa Kampı’na saldırdığını açıkladı. QSD güçlerinin kamptaki sivilleri korumak için yoğun bir çaba gösterdiği belirtilen açıklamada, saldırının IŞİD'in uyuyan hücreleri tarafından gerçekleştirildiği açıklandı. Yaşanan çatışmada yaşamını yitiren QSD üyeleri olduğu bilgisine yer verilen açıklamada en az 20 IŞİD'linin öldürüldüğü de belirtildi.

Öne Çıkanlar