Roman açılımında ikinci perde: Devlet izlemeye devam edecek

Roman açılımında ikinci perde: Devlet izlemeye devam edecek
Roman açılımı olarak bilinen ikinci aşamada Roman vatandaşlara yönelik politikaların yeniden düzenleneceği duyuruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı genelgede Roman Vatandaşl Yönelik Strateji Belgesi 2'inci Aşama Eylem Planı ile ilgili eylem planıyla Romanlara yönelik eğitim, istihdam, barınma, sağlık ve sosyal hizmetler yeniden düzenleneceği duyuruldu. 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Cumhurbaşkanlığı genelgesinde, 2016- 2021 yıllarını kapsayan Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi'nin 2'inci Aşama Eylem Planı iki yıllık dönemi kapsıyor.
Genelgede, "Mezkur Eylem Planı'nın uygulanmasında, ilgili bakanlıklar ile kurum ve kuruluşlarca azami gayret gösterilecek, ihtiyaç duyulacak her türlü destek sağlanacaktır" ifadelerine yer aldı

BEŞ MİLYON ROMAN VATANDAŞI İLGİLENDİRİYOR

2016 yılında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yayımlanan Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi ile 1'inci Aşama Eylem Planı'nda, Romanların eğitim, istihdam, barınma, sağlık ile sosyal hizmet ve sosyal yardımlara ulaşmalarına yönelik amaçlar belirlenmişti. ‘İyi niyet’ten oluşan birinci eylem planı kapsamında ilgili bakanlıklar, STK’lar ve akademisyenlerden oluşan   İzleme ve Denetleme Kurulu oluşturulmuştu. Türkiye'de sayıları tam olarak bilinmese de beş milyona yakın Roman vatandaş yaşadığı düşünülyor. Roman dili kaybolmaya yüz tutan diller arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar