Ruhani'den Türkiye'ye 'savaş uçağı' çağrısı

Ruhani'den Türkiye'ye 'savaş uçağı' çağrısı
İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, iş birliği yaparak savaş uçağı üretilebileceğini ve daha fazlasının yapılabileceğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye ile İran'ın savunma sanayisi alanında iş birliği yapabileceğini ve savaş uçağı üretebileceğini söyledi.

Tahran'da düzenlenen ve 'Kevser' ismi verilen yerli savaş jeti tanıtım toplantısında konuşan Ruhani, ABD yaptırımları ve komşu ülkelerle ilişkilere dair değerlendirmelerde bulundu. Savunma sanayisinde maliyeti düşük ve etki gücü yüksek silahlar üretmek istediklerini belirten Ruhani, İran olarak bu sahada gittikçe güçlendiklerini ifade etti.

'SAVAŞ UÇAĞI ÜRETEBİLİRİZ'

‘Komşu ve dost ülkeler’ olarak nitelediği Türkiye ve Pakistan’la savunma alanında iş birliği yapabileceklerini vurgulayan İran Cumhurbaşkanı, bu ülkelerin birlikte çalışması durumunda savaş uçağı üretebileceklerini ve daha fazlasını da yapabilecek kapasitelerinin olduğunu kaydetti.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarını eleştiren Ruhani, İran'ın komşu ülkelerle daha fazla iş birliğinden yana olduğunu belirtti.

'ABD GÜVENİLMEZ BİR DEVLET'

Ruhani ayrıca, ABD'nin dünyada ‘güvenilmez’ bir devlet olduğunu belirterek, "ABD, İran'a saldırması durumunda maliyetinin kendileri için çok ağır olacağını çok iyi biliyor" dedi.

Öne Çıkanlar