Ruhani: Bu şartları hiçbir dönem yaşamadık

Ruhani: Bu şartları hiçbir dönem yaşamadık
İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD yaptırımlarının başlamasının ardından 2018 ve 2019'da oluşan şartları devrim tarihinin hiçbir döneminde yaşamadıklarını söyledi.

İran’ın başkenti Tahran'da bazı girişimci ve yatırımcılarla bir araya gelen Ruhani, burada yaptığı konuşmada, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD'nin İran ekonomisini hedef alan yaptırımlarına değinen Cumhurbaşkanı Ruhani, devrimin 40 yıllık tarihinde birçok baskıya maruz kaldıklarını söyledi. "2018-2019 yıllarındaki şartları devrim tarihinin hiçbir döneminde yaşamadık" diyen Ruhani, " Düşman bütün çabasını, ülkenin ekonomik ayaklarını oluşturan petrol satışı ve bankacılık ilişkilerini engelleme üzerinde yoğunlaştırıyor" diye ekledi.

ABD AMBARGOSUNUN AMACI

Sputnik'in aktardığı haberde, uyguladığı ekonomik ambargolarla ABD'nin İran içinde baskı kurmayı hedeflediğini dile getiren Ruhani, "Düşman, bugün ülke ekonomisi üzerine en sert baskıları uyguluyor ve bununla ekonomik gelişmeye engel olarak toplumun değişik kesimlerini etki altında bırakmayı ümit ediyor" dedi.

Öne Çıkanlar