Rus milletvekili: NATO Genel Sekreteri sorumsuz bir geveze

Rus milletvekili: NATO Genel Sekreteri sorumsuz bir geveze
Stoltenberg, 'Rusya'nın anlaşmayı kurtarmak için 5 haftası kaldı' demişti.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Savunma Komitesi Başkanı Vladimir Şamanov, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i 'sorumsuz geveze' olarak niteledi.

ABD'nin Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması'ndan (INF) tek taraflı olarak çekilmesi sonrası Rusya'nın anlaşmayı askıya almasını eleştiren Stoltenberg'e yanıt veren Şamanov, Rusya'nın güvenliğini tehdit eden eylemlere karşı önlemler alacağını vurguladı. 

Şamanov, "Stoltenberg, sorumsuz bir geveze. Bu nedenle, onun görüşü bizi çok ilgilendirmiyor. Devlet Başkanımızın net ve açık şekilde ifade ettiği gibi, Rusya'nın güvenliğini tehdit eden ABD cihazlarının konuşlandırıldığı yerlerde karşı önlemler alacağız. Biz bunu mutlaka yapacağız, onların ne yapacağı ise bizi ilgilendirmez" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, Rusya'nın INF'yi uygulamaya geri dönmemesi halinde NATO'nun önlem alması gerekeceğini belirtmişti. Stoltenberg, "Rusya'nın anlaşmayı kurtarmak için 5 haftası kaldı. Eğer Rusya yükümlülüklerini yerine getirmezse, savunma amaçlı, ölçülü ve koordineli önlemler alacağız" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar