Rusya Askeri Polisi ve Kobani Askeri Meclisi’nden ortak açıklama

Rusya Askeri Polisi ve Kobani Askeri Meclisi’nden ortak açıklama
Ortak basın açıklaması yapan Kobani Askeri Meclisi ve Rusya Askeri Polisi, amaçlarının 'Halkları saldırılara karşı korumak ve IŞİD'in canlanmasının önüne geçmek' olduğunu söyledi.

Kobani Askeri Meclisi ve Rusya Askeri Polisi, Kobani'nin güneyindeki Tişrin Barajı’nda ortak basın açıklaması yaptı. Rusya askeri polisi adına konuşan General Paris, Rusya’nın Tişrin Barajı’nın kurulmasında rol aldığını söyledi.

RUSYA: KOBANİ VE KAMIŞLO HALKLARINA YARDIM ETMEYE HAZIRIZ

ANHA'nın verdiği bilgiye göre, barajın elektrik ihtiyacının önemli bir kısmını karşıladığını belirten General Paris, barajın IŞİD tarafından saldırılara uğradığını anımsattı. Rusya’nın IŞİD'e karşı mücadele vermeye devam ettiğini dile getiren Paris, IŞİD'in geri dönmemesi için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Kobani ve Kamişlo halklarına yardım etmeye hazır olduklarını sözlerine ekleyen Paris, halkların birliğinin önemine dikkati çekti.

KOBANİ ASKERİ MECLİSİ: AMACIMIZ KUZEY VE DOĞU SURİYE'Yİ SALDIRILARDAN KORUMAK

Rusya Askeri Polisi adına konuşan General Paris'in ardında söz alan Kobani Askeri Meclisi Eşbaşkanı Ismet Şex Hesen, Rusya askeri polisiyle yaptığı toplantıda savunma konularını görüştüklerini belirtti.

Türk devleti tarafından yürütülen askeri harekata ve saldırılara vurgu yapan Şex Hesen, "Amacımız Kuzey ve Doğu Suriye’nin tamamını saldırılardan korumak. Özellikle Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı savunmanın önemini konuştuk. Erdoğan’ın İdlib ve diğer bölgelerden getirdiği çetelere karşı savunmanın geliştirilmesi konularını görüştük" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar