Rusya: Türkiye'nin İdlib'deki yükümlülüklerini yerine getirmesini bekliyoruz

Rusya: Türkiye'nin İdlib'deki yükümlülüklerini yerine getirmesini bekliyoruz
Zaharova cihatçıların 'İdlib gerilimini azaltma bölgesi'nin tamamını kontrol altına almak için tam teşekküllü bir operasyon hazırlığı yaptığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye'nin İdlib'deki çabalarını aktif hale getirmesini ve üstlendiği yükümlülükleri tamamen yerine getirmesini beklediklerini söyledi.

Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, "Türkiyeli partnerlerimizin İdlib'deki duruma son verilmesine ve silahsızlandırılmış bölge kurulması dahil 17 Eylül 2018 tarihli Soçi mutabakatı kapsamındaki yükümlülüklerinin yerine getirilmesine yönelik çabalarını yeniden aktif getirmesini bekliyoruz" dedi.

'TERÖRİSTLER İDLİB GERİLİMİ AZALTMA BÖLGESİ İÇİN OPERASYONA HAZIRLANIYOR'

Sputnik'teki habere göre, Zaharova 'cihatçıların İdlib gerilimini azaltma bölgesi'nin tamamını kontrol altına almak için tam teşekküllü bir operasyon hazırlığı yaptığını söyledi.

'TERÖRİSTLER ORTAK KARARGAH KURMAYI PLANLIYOR'

"Elde edilen bilgilere göre ocak ayı sonunda El Nusra militanları İdlib'deki sözde müttefiklerine geniş kapsamlı askeri operasyon için müşterek hazırlıklara başlama çağrısı yaptı. Teröristlerin nihai amacı, İdlib gerilimini azaltma bölgesinin tamamında kontrolü ele geçirmek" diye devam eden Zaharova, cihatçıların bölgede faaliyet yürüten tüm yasadışı silahlı grupların saha komutanlarının bağlı olduğu bir ortak karargah kurmayı planlandığını öne sürdü.

'LAVROV, ÇAVUŞOĞLU VE ZARİF 14 ŞUBAT'TA GÖRÜŞEBİLİR'

Zaharova, Rusya, Türkiye ve İran dışişleri bakanlarının 14 Şubat'ta Soçi'de yapılacak üçlü zirve kapsamında bir görüşme yapabileceğini de belirtti.

Zaharova, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"14 Şubat'ta Soçi'de Astana formatındaki yeni üçlü zirve yapılacak. Bu bağlamda, Rusya, Türkiye ve İran dışişleri bakanlarının bir araya gelmesi de ihtimal dahilinde. Eğer bu görüşme gerçekleşirse, Astana üçlüsü ülkelerinin liderlerinin vardığı mutabakat çerçevesinde Suriye'de çözüme ilişkin meseleleri kapsamlı şekilde ele almak için yeni bir fırsat doğar." (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar