Rusya, Türkiye'yi İdlib için uyardı

Rusya, Türkiye'yi İdlib için uyardı
Sözcü Zaharova, Türkiye'nin İdlib mutabakatı yükümlülüklerini hatırlatarak, 'Bu mutabakat, terör örgütü kabul edilen grupları korumak için bir bahane olarak kullanılmamalı' dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Suriye ordusu tarafından İdlib'e yönelik sürdürülen operasyona ilişkin konuştu.

17 Eylül 2018’de imzalanan Soçi Mutabakatı’na dikkat çeken Zaharova, Rusya olarak mutabakata bağlılıklarını koruduklarını belirterek,  "Bu mutabakat, BM Güvenlik Konseyi tarafından terör örgütü kabul edilen grupların militanlarını korumak ve kollamak için bir bahane olarak kullanılmamalı. Türk partnerlerimizin bu mutabakat kapsamında üstlendikleri yükümlülükleri eksiksiz olarak yerine getireceğini düşünüyoruz" dedi.
 
İdlib’deki şu an en zor durumun "gerilimi azaltma bölgesi"nde yaşandığına dikkat çeken Zaharova, vilayeti kontrol eden Heyet Tahrir el Şam (El Nusra) örgütünün "Rus askeri tesislerine ve Suriye ordusu mevzilerine saldırılarına devam ettiğini" söyledi. 
 
Zaharova şu bilgileri verdi: "Rusya ve Suriye’nin 2 Ağustos’tan bu yana ateşkesi sağlama çabaları militanlar tarafından görmezden gelindi, 200’den fazla ihlal tespit edildi ve bunlar sonucunda siviller hayatını kaybetti. Bunlara yanıt olarak Suriye ordusu, Rus hava grubunun desteğiyle gerilimi azaltma bölgesindeki sivillerin güvenliğini sağlamaya dönük tüm önlemleri alarak terör faaliyetlerini bastırmaya yönelik nokta operasyonlar düzenliyor." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar