S&P, Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

S&P, Türkiye'nin kredi notunu düşürdü
Kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu BB+'dan B-'ye düşürdü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's'un (S&P), Türkiye'nin kredi not değerlendirmesini açıkladı.

Standard & Poors, Türk lirasındaki aşırı volatiliteyi gerekçe göstererek, Türkiye’nin yabancı para cinsinden kredi notunu B+’dan BB-’ye düşürdü.

Kuruluş, Türkiye’nin ödemeler dengesi kriziyle karşı karşıya olduğunu belirtti, bunun Türkiye ekonomisini olumsuz etkilediği vurgulandı. Türk lirasındaki değer kaybı, yüksek enflasyon ve cari açığın yüksek olmasının Türkiye ekonomisinin kırılgan olmasında etkili olduğu değerlendirmesi yapıldı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu, gelecek yıl Türkiye için resesyon öngörüsünde bulundu. Kuruluş, Türkiye’nin görünümünü değiştirmedi, görünümü durağan olarak teyit etti.

Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody’s de Türkiye’nin kredi notunu Ba3’e düşürdü. Kuruluş Türkiye’nin görünümünü de negatife çevirdi.

S&P son olarak Mayıs ayında Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB"den "BB-"ye, yerli para cinsinden notunu "BB+"dan "BB"ye düşürmüştü.

S&P son olarak mayıs ayında Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB"den "BB-"ye, yerli para cinsinden notunu "BB+"dan "BB"ye düşürmüştü.

S&P açıklamasında makro ekonomik dengesizliklerin arttığı, enflasyon görünümünün bozulduğu ve TL'deki volatilitenin mali istikrar için risk oluşturduğu vurgulanmıştı.

Not indirimi dolar/TL 'de önemli bir hareketliliğe neden olmamıştı.

S&P'nin Kıdemli Analistlerinden Frank Gill, temmuz ayındaki değerlendirmesinde Türkiye'deki gelişmeleri yakından izlediklerini belirtmiş, finans piyasalarında baskının devam etmesi halinde Türkiye'nin görece güçlü mali göstergelerinin bozulabileceği uyarısında bulunmuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar