Sabah: Erk Acarer'e soruşturma açıldı

Sabah: Erk Acarer'e soruşturma açıldı
Gazeteci Acarer 'Yeni bir şey gibi, kim bilir artık takip edemediğimiz kaçıncı' dedi.

Artı TV'de yayımlanan 'Haber Peşinde' programının yapımcısı ve Birgün yazarı gazeteci Erk Acarer hakkında soruşturma başlatıldığı ileri sürüldü. Acarer, söz konusu iddia hakkında "Yeni bir şey gibi. Kim bilir artık takip edemediğimiz kaçıncı. Bir ihbar üzerine! Devletimiz beni bilmiyor gibi" ifadelerini kullandı.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin iddiasına göre, sosyal medya hesapları inceleme altına alınan gazeteci Acarer hakkında emniyet tarafından tutulan rapor savcılığa gönderildi. 

Sabah’ın iddiası şöyle:

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü Elektronik Muhabere Şube Müdürlüğü’ne geçtiğimiz günlerde Birgün Gazetesi yazarı Erk Acarer hakkında bir ihbar yapıldı. İhbarda Erk Acarer’in sosyal medya hesabında halkı devlete karşı kışkırtma politikası yaptığını beyan eden ihbarcı Acarer’in cezalandırılmasını istedi. Emniyet güçleri tarafından Acarer’in sosyal medya hesapları inceleme altına alındı. İncelemede Birgün gazetesi yazarının toplumu kışkırtacak nitelikte haberler paylaştığı ve suç içerikli olabileceği düşünülen paylaşımları tespit edildi.

Emniyet güçleri tarafından tutulan rapor İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirildi. Savcılık tarafından Erk Acarer hakkında soruşturma başlatıldı."

ACARER’DEN AÇIKLAMA

Programcımız  Acarer, sosyal medya platformu Twitter'dan soruşturma iddiası hakkında yanıt verdi. Acarer, "Yeni bir şey gibi. Kim bilir artık takip edemediğimiz kaçıncı. Bir ihbar üzerine! Devletimiz beni bilmiyor gibi. Görmesek de tahmin zor değil.Asker çifte standart haberi. Evet askerimizi IŞİD yaktı. IŞİD’cilerin öldüğünü bilecek kadar takip ettik. Köprü lincinin otopsi raporları var" dedi.

Öne Çıkanlar