Sabah: Kaftancıoğlu'nun 11 yıl hapsi istendi

Sabah: Kaftancıoğlu'nun 11 yıl hapsi istendi
Özellikle 31 Mart seçimlerinde öne çıkan Kaftancıoğlu hakkında hazırlandığı belirtilen iddianamede, şikayeti, Erdoğan’ın avukatlarının yaptığı aktarıldı.

Özellikle 31 Mart seçim sürecindeki yönetimiyle gündemde olan ve uzun bir süredir iktidara yakın medyanın markajında olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında, 11 yıl hapis cezası istendiği öne sürüldü.

CHP İstanbul İl Başkanı hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret', 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama', 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' , 'terör örgütü propagandası yapmak' iddialarıyla iddianame düzenlendiği iddia edildi.

Sabah gazetesinden Nazif Karaman’ın haberine göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından 15 Ocak 2018’de başlatıldığı belirtilen soruşturma kapsamında, Kaftancıoğlu'na 2 yıl 9 aydan 11 yıla kadar hapis cezası istendiği ileri sürüldü.

ERDOĞAN’IN AVUKATLARI ŞİKAYET ETMİŞ

İddianamede, Kaftancıoğlu’nun 2011 ile 2017 yılları arasındaki sosyal medya paylaşımları ‘delil’ olarak gösterilirken, Erdoğan'ın avukatları tarafından da Kaftancıoğlu hakkında şikayet dilekçesinin başsavcılığa sunulduğu aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar