Sabah yazarı Mevlüt Tezel: Çocuk yapmayanlar bencil

Sabah yazarı Mevlüt Tezel: Çocuk yapmayanlar bencil
Tezel, 'Sağlık sorunu olmayan, geliri yüksek çocuksuz kişiler daha çok vergi ödesin' başlıklı yazısına yöneltilen eleştirileri değerlendirdi.

'Ayda bir Avrupa'ya git, en güzel restoranlardan Instagram'a fotoğraf koy, akşam eve gidince de battaniyeni üzerine çek, kedini sev ve dijital platformdan dizi izle! Oh ne güzel!' diyen Tezel'in 'Kazancı iyi olan ama buna rağmen çocuk dünyaya getirmeyen bekârlardan daha çok vergi alınsın' önrisi sosyal medya da tepkilere neden olmuştu.

‘Sağlık sorunu olmayan, geliri yüksek çocuksuz kişiler daha çok vergi ödesin’ başlıklı yazısı tartışmalara neden olan Sabah yazarı Mevlüt Tezel, bugün bir yazı daha kaleme aldı. Söz konusu yazısının ardından ‘sosyal medyada kıyametin koptuğunu’ belirten Tezel, "Türkiye’de en çok okunan yazılardan biri oldu ama linci yedim! Olsun, ben ‘ölü taklidi yapan yazarlar’ gibi fikir mücadelesinden kaçmam. Sözümün arkasındayım" ifadesini kullandı.

"İyi ki linç edildim, yazı Türkiye’de en çok okunan yazılardan biri oldu, Twitter’da TT oldu. Ve sonuçta Türkiye’de nüfusun hızla yaşlanması gibi hayati bir konu gündeme geldi. Özellikle sosyal medyadaki muhalif tayfa, yazımda maddi durumu iyi olmasına rağmen ‘dolce vita’ hayat sürüp çocuk yapmayanları eleştirdiğim bölüme tepki gösterdiler" diyen Tezel, şöyle devam etti:

"Çünkü internet siteleri, bu bölümü cımbızlayıp yazıyı servis etti. Yok mu böyle insanlar? Geliri iyi, lüks arabası, evi var, bayramda seyranda Avrupa’da tatil yapıyor ama çocuk bakmak yerine kediköpek bakıyor. Almanya’da da tartışmalar bu örnek üzerinden yürüyor. Hatta ‘Bu insanlardan çok vergi almak yetmez, ikna edilmesi için farklı yasalar çıkaralım’ diyorlar! Hani senin çok sevdiğin, medeni Almanya’da!

Şimdi bunu yazınca da hayvanseverler ayağa kalkıyor. Biz de hayvanseveriz, senin canının sıkılıp Heybeliada’ya bıraktığın kedi-köpeklere dört yıl kışın mama taşıdım. Twitter’a kedi videosu atmakla hayvansever olunmuyor!

ELBETTE İSTEYEN YAPAR

Tweet’lerdeki ‘Çocuk yapmak tercih meselesidir. İsteyen yapmaz’ eleştirisine katılıyorum. Evet, isteyen yapar, isteyen yapmaz, kimse de buna karışamaz. Ama Türkiye’de 2001’de 2.38 olan doğurganlık hızı 2017 yılında 2.07 seviyesine düştüyse, canlı doğan bebek sayısı, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 3.6 azalarak 1 milyon 248 bin 847 gerilediyse benim de senin bu bencilce tavrını eleştirme hakkım var."

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Öne Çıkanlar