Şaban Vatan: Paketleyip akıl hastanesine koymaya çalıştılar

Şaban Vatan: Paketleyip akıl hastanesine koymaya çalıştılar
Kamuoyunun baskısı üzerine serbest bırakılan Şaban Vatan, yaşadıklarını Artı Gerçek'e anlattı.

Fırat YEŞİLÇINAR


ARTI GERÇEK - Giresun’un Eynesil ilçesindeki evinin önünde geçen yıl nisan ayında yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan gözaltına alındı. Avukatlarının itirazı ve kamuoyunun baskısı üzerine serbest bırakıldı. 

Duruşma sonrası yaşananları Artı Gerçek'e özetleyen baba Vatan, "Kızımı hayatını kaybettikten sonra, muayene oldum. Onu delil göstererek ve ağabeyimin şikayeti üzerine beni gözaltına aldılar. İşin özeti bu. Bugünkü olay vatandaşın çocuğu öldürülüyor, vatandaş çocuğunu aramak isterken bir şekilde usulsüz bir şekilde paket edilip mahkemeye oradan da akıl hastanesine paketlenmek istendi" dedi.

KAMUOYU BASKISI OLMASAYDI AKIL HASTANESİNE GÖNDERİLECEKTİ

Baba Naz’ın ağabeyi Muhammet Vatan’ın şikayeti üzerine gözaltına alındığı öğrenildi. Artı Gerçek’e konuşan avukat Ufuk Kılıç, "Aylardır Rabia Naz’ın adli tıp dosyasını göndermeyen savcılık, ağabeyinin ‘beni tehdit etti’ sözlerinin ardından Şaban Vatan gözaltına alındı. Şimdi psikiyatride tutuluyor. Samsun ya da başka bir yerde akıl hastanesine gönderilecek" dedi. 

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı'da, emniyet müdürünü arayarak baba Vatan’ın gözaltına alındığını teyit etti. Baba Vatan’ın gözaltına alınma gerekçesi öğrenilemezken eşi Atika Vatan sosyal medyadan bir video yayınlayarak, "Sabah eşimi ifadeye çağırdılar. Gözaltına alındığını öğrendim. Telefonuna el konuşmuş, kendisine ulaşamıyorum, konuşamıyorum. Bunu herkesin duymasını istiyorum" dedi.

Milletvekili Necati Tığlı da, Rabia Naz’ın ölümündeki soru işaretlerini içeren 12 soruyu Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e 12 yöneltti. Sosyal medyada ise '#RabiaNazınÖlümüAydınlatılsın' etiketiyle çağrı yapıldı.

Rabia Naz'ın annesi Atika Vatan, eşi Şaban Vatan'ın gözaltına alındığını sosyal medyadan duyurdu.

BAŞSAVCILIK: GÖZALTI YOK

Evinden polis tarafından alınan Şaban Vatan, gözaltındayken Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu, ilginç bir açıklama yaparak Şaban Vatan'ın gözaltına alındığı iddialarını yalanladı.

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu, yaptığı açıklamada Şaban Vatan'ın gözaltına alındığı iddiaları ve soysal medya paylaşımlarıyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Şaban Vatan’ın gözaltına alındığı yönünde bazı basın ve yayın kuruluşlarıyla sosyal medya hesaplarında asılsız iddia ve şayialar görülmektedir. Bu tür haberlerin doğru olup olmadığı araştırılmadan yanlış ve maksatlı olarak kamuoyuna sunulması yargıyı da zan altında bırakmaktadır. Baba Şaban Vatan hakkında verilmiş herhangi bir gözaltı kararı bulunmamaktadır, ancak bazı yakın akrabaları tarafından Şaban Vatan’ın psikiyatrik bazı sorunlar yaşadığı ve yakın aile çevresini tehdit ettiği yönünde Görele Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaatlar olmuş olup, bu müracaatlar kapsamında yapılan araştırmada Şaban Vatan’ın müteaddit defalar psikolojik tedavi gördüğü tespit edilmiş olup, psikolojik durumu ile ilgili cezai ehliyet ve tedaviyi gerektirir bir hastalığının olup olmadığı hususunda ilgili kişi Giresun Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümü'ne sevk edilmiş olup, hekim tavsiyesine, oluşacak delillere göre Görele Cumhuriyet Başsavcılığı görevini ifa edip, vicdani kanaate dayalı olarak kararını verecektir."

KAMUOYU BASKISI SONUÇ VERDİ, AKIL HASTANESİNE KAPATILMAK İSTENEN ŞABAN VATAN SERBEST BIRAKILDI

Artı Gerçek'e konuşan Şaban Vatan'ın eşinin kardeşi ve sosyal medyadan çağrı yapan eşi, Vatan'ın polis tarafından evinden gözaltına alındığını, mahkeme öncesi psikiyatri kliniğine götürüldüğünü ve ardından hakim karşısına çıkarıldığını söyledi.

Artı Gerçek'e konuşan avukatı Ufuk Kılıç, müvekkili Şaban Vatan'ın itirazları ve kamuoyunun baskısı üzerine mahkeme tarafından serbest bırakıldığını açıkladı. 

SERBEST BIRAKILAN ŞABAN VATAN ARTI GERÇEK'E KONUŞTU

Mahkemeden serbest bırakılan baba Şaban Vatan Artı Gerçek'e yaptığı açıklamada usulsüz bir şekilde 'paket' edilip akıl hastanesine konulmak istendiğini söyledi:

"Kızımı hayatını kaybettikten sonra, muayene oldum. Onu delil göstererek ve ağabeyimin şikayeti üzerine beni gözaltına aldılar. İşin özeti bu. Bugünkü olay vatandaşın çocuğu öldürülüyor, vatandaş çocuğunu aramak isterken bir şekilde usulsüz bir şekilde paket edilip mahkemeye oradan da akıl hastanesine paketlenmek istendi."   

NE OLMUŞTU?

Giresun’un Eynesil ilçesinde 13 Nisan 2018’de evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin farklı iddialar gündeme gelmişti.

Rabia Naz’ın ölümünün intihar ya da yüksek yerden düşme olduğu öne sürülürken Şaban Vatan, kızının bir otomobilin çarpması nedeniyle ölmüş olabileceğine işaret eden adli tıp raporlarının ardından, AKP Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’nin devreye girmesiyle olayın örtbas edilmeye çalışıldığı yönünde açıklamalar yapmıştı.

Giresun Başsavcılığının dün yaptığı açıklamada, Rabia Naz’ın ölümüyle ilgili soruşturmanın halen Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülmekte olduğunu, olayın aydınlatılması ve delil araştırmasına devam edildiği belirtilmişti.

 

Öne Çıkanlar