Sabiha Temizkan: Başardınız, beyaz tülbentleriniz zalimlerin yüzlerine tokat gibi çarptı

Sabiha Temizkan: Başardınız, beyaz tülbentleriniz zalimlerin yüzlerine tokat gibi çarptı
'Bu başarı, buna inanmayanlara dert olsun!'

Açlık grevinde 200. gününde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in kızı Sabiha Temizkan, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın açlık grevleriyle ilgili açıklamasının ardından, "Başardınız. Çünkü çok haklıydınız ve bu yüzden de çok güçlü. Beyaz tülbentleriniz zalimlerin yüzlerine tokat gibi çarptı" mesajını paylaştı. 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı süresiz dönüşümsüz açlık grevi 200 günü, 30 tutuklunun başlattığı ölüm orucu ise 27'nci gününü geride bırakırken, İmralı Cezaevi’nde tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan, mesajında "Eyleminizin sona ermesini bekliyorum" dedi. 

Güven'in kızı Sabiha Temizkan da, sosyal medya hesabı twitterda annesiyle fotoğrafını paylaşarak, bu süreçte yanlarında olan herkese teşekkür etti.

Temizkan’ın mesajı şöyle: 

"Başardın işte! Sen... Beyaz tülbentli anneler ve evlatları... Başardınız. Çünkü çok haklıydınız ve bu yüzden de çok güçlü. Beyaz tülbentleriniz zalimlerin yüzlerine tokat gibi çarptı. Bu başarı, buna inanmayanlara dert olsun! Yanımızda olan herkese çok teşekkürler." 

Öne Çıkanlar