Sadece 1 ayda 37 kadın erkek şiddetiyle öldürüldü

Sadece 1 ayda 37 kadın erkek şiddetiyle öldürüldü
Sadece Mayıs ayında 37 kadının erkek şiddetiyle öldürüldüğünü açıklayan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, şiddetin boyutunun canice bir hal aldığına da dikkat çekti.

Mayıs ayı kadın cinayetleri raporunu açıklayan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), sadece bir ayda 37 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü, çocuk istismarı ve cinsel şiddetin devam ettiğini duyurdu.

Kadın cinayetlerinde artış yaşandığına dikkat çekilen raporda, "Her gün birden fazla kadın öldürülürken, kadın cinayetlerini önlemeye karşı hiçbir önlem alınmıyor" uyarısı yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "Şiddete bağlı kadın ölümlerinde yüzde 39 azalma var" açıklamasına değinilen raporda, her gün haberlere düşen kadın cinayetleri, cinsel şiddet ve çocuk istismarı haberlerinin bu açıklamanın tam tersini gösterdiğine değinildi.

 

 

‘KADIN CİNAYETLERİ ARTTI’

Şiddetin boyutunun canice bir hal aldığına dikkat çeken Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, raporda "Faili tespit edilemeyen cinayetler veya şüpheli ölümler Mayıs ayında da fazla. Cinayetlerin faili bulunmadıkça, nedenler tespit edilmedikçe, yargılaması adil bir şekilde yapılmadıkça bu kadın cinayetleri ve diğer şiddet türleri de buna bağlı olarak artıyor" ifadeleri kullandı.

Bir önceki aya göre kadın cinayetlerinde artış olduğu belirtilen raporda, "Kadın cinayetlerinde bu ay 13 kadının ölümü şüpheli ölüm iken, 12 kadının ölümü tespit edilemedi. Bu ay kadın cinayetlerinde şiddetin boyutu da arttı, canice cinayetler gerçekleşti" denildi. Raporda bu ay içerisinde en çok kadın cinayetlerinin Bursa’da 7, Edirne’de 3, İstanbul’da 2 olduğu duyuruldu. Raporda basın üzerinden aldıkları bilgilere göre, 2018 Mayıs ayında 17 kadına cinsel şiddet uygulandığı aktarıldı.

Çocuk istismarına dair basına yansıyan haberlerden sadece 23 çocuğun bu suça maruz kaldığına ulaşıldığının belirtildiği raporda, gerçek rakamların bundan çok daha fazla olduğuna dikkat çekiliyor.

(M.A)

Öne Çıkanlar