'Sadece birazcık araba sürmek istemiştim'

'Sadece birazcık araba sürmek istemiştim'
Almanya'da 8 yaşındaki bir çocuk, ailesinin arabasını çalıp otoyolda 140 kilometre hız yaptı.

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde 8 yaşında bir çocuk ailesinin otomatik vitesli arabasını çaldı ve otoyolda tam 140 kilometre hızla araba sürdü. 

Soest kasabasında yaşayan aile, yerel polise dün akşam saatlerinde yaptığı başvuruda oğullarının araçlarını çaldığını söyledi. Gece yarısını biraz geçe yetkilileri tekrar arayan anne, oğlunun A44 otoyolunda olduğu bilgisini verdi.

Çocuk, Dortmund kentine giden A44 otoyolundaki bir dinlenme cebinde Çarşamba sabahı bulundu. Polis olay yerine vardığında çocuğu gözyaşlarına boğulmuş ve korkmuş bir halde buldu.

'SADECE BİRAZ ARABA KULLANMAK İSTEMİŞTİM'

Adı açıklanmayan çocuk, yüksek hızlı bu gezinti nedeniyle ve yalnız olduğu için kendini iyi hissetmediğini ve bu nedenle kenara çektiğini belirti.

Polis, çocuğun ilk sözünün "Sadece biraz araba kullanmak istedim" olduğunu aktardı. Bu tehlikeli ‘kaçamak’ sırasında kimsenin yaralanmadığı ve herhangi bir şeye zarar verilmediği belirtildi.

Çocuğun özel arazide araba kullandığı, go-kart yaptığı, çarpışan arabalara bindiği ve araba sürme sevgisinin buralardan geldiği belirtildi. 

 

Öne Çıkanlar