Sadr, ABD'ye karşı bir milyon kişiyi yürüyüşe çağırdı

Sadr, ABD'ye karşı bir milyon kişiyi yürüyüşe çağırdı
Irak'ta Şii lider Mukteda es Sadr, ABD'nin Irak'taki askeri varlığına karşı harekete geçilmesini istedi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin Bağdat'ta öldürülmesinden sonra Irak'dan çekilmesi istenen ABD'ye karşı tepkiler gelmeye devam ediyor. Son olarak Şii  lider Mukteda Sadr, ABD'ya karşı bir milyon kişinin katılması talebiyle bir yürüyüş çağrısı yaptı.

Süleymani suikastından sonra Irak parlamentosu, ABD'nin Irak'tan çekilmesini telep eden bir kararı onaylamıştı. Kürtler ve Sünniler ise parlamento oturumuna katılmamıştı. ABD parlamentodan çıkan karar sonrasında "çekilmeyeceğini" duyurmuştu. 

Suikast sonrası ABD güçlerini Irak'tan çıkarmaya ve bunun için Haşdi Şabi gruplarıyla birlikte çalışmaya hazır olduğundan söz eden Sadr, bu kez sosyal medyada ABD'nin varlığını ve ihlallerini protesto için bir milyon katılımlı yürüyüş çağrısı yaptı. Sadr mesajında, "Allah'ın askerleri, ulusun askerleri Amerika'nın varlığını ve ihlallerini kınamak için bir milyon insan yürüyüşüne gidin." dedi ancak gösterinin tarihine dair bilgi vermedi.

Haşd Şabi gruplarından Nuceba Hareketi'nin Genel Sekreteri Ekrem Ka'abi de "Sadr'ın Amerikan güçlerinin varlığını reddetmek için milyonluk gösteri yapılması çağrısını destekliyoruz" açıklamasını yaptı. (Kaynak: Sputnik) 

Öne Çıkanlar