Sağlıkta şiddete 20 yıla kadar ceza istemi

Sağlıkta şiddete 20 yıla kadar ceza istemi
İzmir'de doktora jiletli saldırıyı yapan zanlıya 20 yıla kadar hapis cezası istenildi.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli doktor Kadir Songür'ü jiletle boğazından yaralayan bayram K. hakkındaki iddianame tamamlandı. Savcılık 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istedi. 

Hastanede fizik tedavi biriminde görevli asistan doktor Kadir Songür, hastası Bayram K. tarafından boynundan 16 Ekim’de jiletli saldırıya uğramış ve ağır yaralanmıştı. Saldıgan Bayram K. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bayram K.'nin, savcılıktaki ifadesinde, "2-3 yıldır aynı hastaneye ilaç yazdırmak için gidiyorum. Doktorun bana yanlış ilaç vermesi nedeniyle sağlığım bozuldu. Olay günü de hastaneye doktoru dövmek için gittim. Onu öldürmek gibi bir niyetim yoktu. Ayrıca doktorlar beni kale almayıp, benimle dalga geçtiler. Tüm bu nedenler yüzünden çok sinirlendim. Odasında tartışmaya başlayınca masanın üzerinde gördüğüm, jilet olduğunu sonradan öğrendiğim bir şeyi elime aldım. Ancak bunu doktora sallayıp, sallamadığımı hatırlamıyorum" dedi.

Bayram K. için "Kişiyi, Yerine Getirdiği Kamu Görevi Nedeniyle Kasten Öldürmeye Teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Öne Çıkanlar