Sakarya’da bina çöktü: İnşaat firması evimizi vermediğimiz için temelin dibine kadar girdi

Sakarya’da bina çöktü: İnşaat firması evimizi vermediğimiz için temelin dibine kadar girdi
Sakarya'da inşaat için yapılan temel kazısında bina çöktü. Yıkılan binanın sahipleri, tüm uyarılarına rağmen inşaat firmasının yıkıma kasten sebep olduğunu söyledi.

Sakarya'da Atatürk Bulvarı üzerinde iş makineleriyle yapılan temel kazısı sırasında kazı alanının yanındaki bina çöktü.

Çökme esnasında binanın arka kısmında çalışan işçile göçük altında kalmaktan kurtulurken çöken binanın yanındaki binalar ve dükkanlar boşaltıldı. Yıkılan binanın sahipleri, inşaat firmasının yıkıma kasten sebep olduğunu söyledi. 

'KAÇ SEFER UYARDIK YAPMAYIN DEDİK KASTEN ZARAR VERDİLER'

Sözcü'nün aktardığı haberde, bina sahibinin kızı Esra Arık yaptığı açıklamada, inşaat şirketinin kasten binanın temeline zarar verdiğini söyledi:

"Temel çalışması yapıyorlardı, bizim binalarımızı da istedi vermedik. Vermediğimiz için de temelin dibine kadar girdi, kaç sefer uyardık yapı denetimden de ama bir türlü bizi dinlemedi, bütün temele girdi. İşte sonuç bu. Saat 09.30 sıralarında meydana geldi çökme. İşçiler içeriden zor çıktılar. İşçiler kıl payı kurtuldular. Sonuç bu işte, maddi zarar olarak hiçbir şey belirli değil ama yardım istiyorum, mağdurun arkasında dursunlar. Yetkililerden benim mağduriyetimi gidermeleri için yardım istiyorum" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar