Sakarya gölüne dökülen dereler köpürdü

Sakarya gölüne dökülen dereler köpürdü
Sakarya'dan Sapanca Gölü'ne dökülen Keçi Deresi'nde öğrenilemeyen bir nedenle oluşan köpük bölge halkını tedirgin ediyor.

Sakarya'nın Sapanca ilçesi Rüstem Paşa Mahallesi yakınlarından akarak Sapanca Gölü'ne dökülen Keçi Deresi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı köpük oluştu.

İlçe merkezinden geçen ve deşarj kanallarıyla Keçi Deresi'ne ulaşan köpüğün kimyasal bir madde nedeniyle mi yoksa deterjan mı olduğu tespit edilemezken, Rüstem Paşa Mahallesi'nde paniğe neden oldu.

Keçi Deresi daha önce de kirliliğe maruz bırakılmış sudaki kirliliğin derenin etrafında bulunan fabrikalardan ya da atölyelerden kaynaklı olduğu belirtilmişti.

Bu yüzden deredeki köpürmenin aynı fabrika veya iş yerinden kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.

Keçi Deresi'ne daha önce de bir trafik kazası sonrası sızan akaryakıt, belediye ekiplerince güçlükle temizlenmişti.

Sakarya ve Kocaeli’nin içme suyu havzası konumunda bulunan, Sapanca Gölü her yaz kuruma tehdidiyle karşı karşıya kalıyor. Son 1 yıl içinde kuraklığın etkisiyle alınan suyun kaynaklarla giren sudan fazla olması nedeniyle sahilden yaklaşık 80 metre çekilen Sapanca Gölü’ndeki kuraklıktan sonraki yeni tehlikenin kimyasal atıklar ya da deterjan olduğu belirtiliyor. (HABER MERKEZİ)

 

 

Öne Çıkanlar