‘Sakıncalı’ bulunan kitap karne hediyesi olarak dağıtıldı

‘Sakıncalı’ bulunan kitap karne hediyesi olarak dağıtıldı
MEB dağıtılan kitap için daha önce ‘sakıncalı’ tespiti yapmıştı.

Einstein’a, "Pasaklı Yahudi", Freud’a, "Sapık" denilen kitabın editörü olan Ahmet Sırrı Arvas’ın kitapları bu kez de Bolu’da öğrencilere dağıtıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) kitapları incelemek amacıyla görevlendirdiği sekiz öğretmenin, "Sakıncalı" dediği kitaplar öğrencilerin "karne hediyesi" oldu.

‘ŞİDDET İÇERİYOR’

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre Komisyon, Arvas’ın, "Tarihe Sığmayanlar", "Hikaye Tadında Biyografiler" ve "Hikaye Tadında Osmanlı" kitaplarını onaylamadı. Öğretmenler, Arvas’ın kitaplarında çok sayıda anlatım bozukluğu olduğunu ve kitapların şiddet içerdiğini tespit etti. ‘Arvas’ın kitapları, kitap inceleme komisyonunun onay vermemesine rağmen öğrencilere karne hediyesi olarak dağıtıldı.

‘BİZCE UYGUN DEĞİLDİR AMA…’

Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, Milli Eğitim Müdürü’ne eğitimcilerin öğrencilere dağıtılmasını uygun bulmadığı kitabın okullarda dağıtılma nedeninin açıklanmasını istedi. Gezici’nin verdiği bilgiye göre Milli Eğitim Müdürü, "Komisyon kitapla ilgili, ‘Bizce uygun değildir ama tarih hocaları da baksın isterseniz’ dedi. Tarih öğretmenleri onayladı biz de dağıttık" dedi.

‘ÖĞRETMENLER BU KİTABIN DAĞITILMASINA İZİN VERMEYECEK’

Eğitimcilere rağmen eğitim yapılmaya çalışıldığını belirten Eğitim Sen Şube Başkanı Gezici, "Şiddetin bu kadar arttığı bir ortamda şiddet ifadeleri içeren kitabın öğrencilere dağıtılması açıklanamaz" diye konuştu. Gezici, "Bazı öğretmenlerimiz kitapların öğrencilere dağıtılmasına izin vermeyeceklerini söylediler" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar