Saldırının ardından Kılıçdaroğlu'ndan talimat

Saldırının ardından Kılıçdaroğlu'ndan talimat
CHP lideri, partide kendisine yapılan saldırıyla ilgili oluşan öfkeye karşı sağduyu talimatı verdiği öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da bir asker cenazesinde kendisine yönelik AKP’liler tarafından düzenlenen saldırının ardından, partisinde oluşan öfkeye karşı sağduyu uyarısı yaptığı öğrenildi. Cumhuriyet’te yer alan habere göre Kılıçdaroğlu’nun, "Amaçları CHP’yi sokağa çekmek. Buna asla izin vermeyeceğiz. İtidalli olun. Bu saldırının Türkiye’nin birliğine ve bütünlüğüne karşı olduğunu her yerde anlatın" talimatını verdiği belirtildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, dün makamında kendisini takip eden gazetecilerin geçmiş olsun dileklerini kabul etti. Saldırı sırasında güvenlik önlemi alması gereken Emniyet Genel Müdürü, Genelkurmay Başkanı ve bakanların orada olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Herkes oradaydı. Yine sağduyuyla dikkatli bir süreç izleyerek yolumuza devam edeceğiz. Türkiye farklı bir sürecin içine sokulmak isteniyor. Bunun altyapısı oluşturuluyor. Bunu görüyorum. Geçmişte bu tür olayların sonunda Türkiye’nin nereye getirildiğini üç aşağı beş yukarı hepimiz biliyoruz" diye konuştu.

‘LİNÇ, BİR PARTİNİN KADROLARININ BULUNDUĞU ORTAMDA GERÇEKLEŞTİ’

Kılıçdaroğlu, sığındığı evden çıkarılırken kamuflaj giymesi yönündeki teklifleri reddettiğini belirtti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın olay sırasında yaptığı konuşmaya ilişkin olarak da Kılıçdaroğlu, "Özel bir tartışma yaratmak istemiyorum. O konum ile atmosferin getirdiği bir dil miydi? Bilemiyorum. Hulusi Akar Bey’e sormak lazım. Ama ortada bir gerçek var: Linç edilmek istenen bir siyasal partinin genel başkanı var. Bu olay, siyasal iktidarın kadrolarının bulunduğu bir ortamda gerçekleşiyor ve biz 1.5 saat bir evde kalıyoruz. Neden hiçbir önlem alınmıyor" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar