Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool
Şampiyonlar Ligi finalinde Tottenham'ı 2-0 mağlup eden Liverpool, kupayı kaldırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Tottenham ile Liverpool takımları İspanya’nın başkenti Madrid’deki Wanda Metropolitano Stadı'nda karşı karşıya geldi. İki İngiltere Premier League ekibinin karşılaştığı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ipi göğüsleyen taraf Liverpool oldu.

Atletico Madrid'in sahası Wanda Metropolitano Stadı'nda oynanan karşılaşmada ilk gol maçın hemen başında geldi. İlk düdükten 25 saniye sonra Liverpool’un kazandığı penaltıda Mohamed Salah takımını öne geçti.

MOHAMMED SALAH TARİHE GEÇTİ

Opta verilerine göre Mohamed Salah, Paolo Maldini'nin 2005'te Milan formasıyla Liverpool filelerine 50. saniyede gönderdiği golden sonra Şampiyonlar Ligi finallerinin en erken golünü kaydetti.

Maça son noktayı 87. dakikada Divock Origi koydu. Jan Vertonghen'in uzaklaştırmak istediği topla Tottenham ceza sahası dışında buluşan Joel Matip, Origi'yi gördü ve Origi Liverpool'u 2-0 öne geçirdi.

Karşılaşma Liverpool'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı ve Jurgen Klopp'un öğrencileri ipi göğüsleyen taraf oldu. Böylelikle geçen sezon finalde Real Madrid'e kaybettiği turnuvada Liverpoool, tarihindeki 6. şampiyonluğunu ilan etti. (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar