Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde 6,5 milyonluk vurgun

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde 6,5 milyonluk vurgun
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ndeki 6,5 milyon TL'lik yolsuzluğa sebep olan daire başkanı, yetkileri alınsa da hala koltuğunda oturuyor.

Geçtiğimiz hafta Urfa'nın Büykşehir Belediyesi'nde ortaya çıkan yolsuzluk olayının ayrıntıları 'vurgunun' ne kadar büyük olduğunu gözler önüne seriyor.

Belediyenin İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı'nda geçen yıl Nisan ayından bu yana yaklaşık 250 hayali işçi alımı yapıldığı belirtilirken, her ay yaklaşık 625 bin lirayı bulan vurgun, asgari ücret ve SGK primlerinin Ocak ayında artmasıyla birlikte 6,5 milyon liraya yükselmiş.

'VURGUN' ŞUBE MÜDÜRÜ DAİRE BAŞKANI OLUNCA BAŞLAMIŞ

Ajans Urfa'dan Mustafa Arısüt'ün ulaştığı bilgilere göre,  2018 yılının Nisan ayına kadar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığında şube müdürü olan Z.Ç. adlı personel, daire başkanlığının boşalmasıyla birlikte bu göreve getirildi. İddiaya göre, Z.Ç. göreve gelir gelmez geçen Nisan ayından itibaren personel alımlarının arasına hayali isimler yerleştirmeye başladı. Yaklaşık bin 900 personel içinde sayısı 250’yi bulan ve aralarında emeklilerin de bulunduğu hayali personelin belediye bütçesine aylık ek maliyeti SGK primleri ile birlikte ortalama 650 bin lira oldu. 2019 yılının Ocak ayında asgari ücret ve SGK priminin artmasıyla birlikte 250 hayali personelin belediyeye toplam maliyeti 6,5 milyon lirayı aştı.

'YOLSUZLUĞUN SORUMLUSU HALA GÖREVİNE DEVAM EDİYOR'

Henüz bu vurgunun nasıl ortaya çıktığı, Z.Ç. ile birlikte vurgunda sorumluluğu ve ihmali bulunanlar varsa bunların tümü hakkında idari ve adli işlem başlatılıp başlatılmadığı bilinmiyor. Ancak Z.Ç.’nin yetkileri alınsa da hala daire başkanlığına devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin Z.Ç.’ye çok güvendiği için büyük şok yaşadığı anlaşıldı. Son günlerde siyasi stresi de bu hayal kırıklığına eklenince sağlık durumunu etkilediği ve bu yüzden hastanelik olduğu öğrenildi. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar