Sapanca’da doğa nöbetine polis saldırısı: Çadırlar söküldü, yurttaşlar darp edildi

Sapanca’da doğa nöbetine polis saldırısı: Çadırlar söküldü, yurttaşlar darp edildi
Sakarya’nın Sapanca ilçesinde yapılması planlanan teleferik projesine karşı aylardır halkın nöbet tuttuğu çadırı söken polisin, yurttaşları darp ettiği öğrenildi.

ARTI GERÇEK - Sakarya’nın Sapanca ilçesinde belediye ve özel bir şirketin işbirliğiyle yapılmak istenen ve toplam orman ile mera alanını tahrip edecek teleferik projesi halkın tepkisine neden oluyor. 

Bölge halkının Kırkpınar Deprem Toplanma alanı olarak kullandığı bu alan, köylünün tapulu malını mera olarak bağışladığı bir alan. Söz konusu alan köylerin mahalle statüsüne geçmesiyle belediyenin mülküne geçti. Alanın arka kısmında bakir orman bulunuyor. 

Sapanca Belediyesi araziyi ihaleye çıkardı, ihaleyi Bursa Teleferik isimli şirket kazandı. Araziye hazırlana proje kapsamında teleferik yapılması planlanıyor. Orman ve mera alanını tahrip edecek teleferik projesi nedeniyle 3 bin ağacın kesileceği hesap ediliyor.  

Projeye karşı alanda kurulan çadırda halk iki aydır nöbet tutuyor. Proje kapsamında alana temel atılması için hazırlık yapılacağı ve bu nedenle şirketin güvenlik güçleriyle birlikte bugün alana geldiği öğrenildi. Çadırları sökmek isteyen polis ile bölge halkı arasında gerginlik yaşandığı ve bu gerginlik sırasında bazı vatandaşların darp edildiği belirtildi. Yaşanan arbededen sonra polisin bölge halkını alandan dışarı çıkardığı ve şirket çalışanlarının inşaat için alana çit çektiği öğrenildi.   

Halkın alandaki bekleyişi sürüyor. 

Öne Çıkanlar